У Києві створено чотири обсервації для тих, хто повертається з-за кордону

У Києві створено чотири обсервації для тих, хто повертається з-за кордону

Київ може надати 3 тисячі місць для тих, хто буде проходити обсервацію

У Києві підготували чотири бази для обсервації тих киян, які повертаються з-за кордону. Про це мер столиці Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції, відповідаючи на запитання, отримані від журналістів.

«Наскільки ви знаєте, уряд своїм рішенням запровадив обов’язкову процедуру обсервації для всіх, хто прибуває з-закордону. Кілька готелів та баз відпочинку для обсервації підготували міністерства. Це об’єкти, що перебувають на їх балансі, - сказав Кличко. - Столиця також підготувала вже 4 таких бази для киян. Таким чином Київ тепер може надати три тисячі місць для тих, хто буде проходити обсервацію».

За його словами, сьогодні 207 людей перебувають на двотижневій обсервації в столиці. 

«Днями мають прибути ще декілька літаків з українцями, що повертаються з-за кордону. Скільки серед них буде киян, нам інформацію поки не надали», - зауважив Кличко. 

Як повідомлялося, 30 березня «Готель Козацький» розмістив 100 осіб, які прибули з Балі та Катару.

У столиці поліція забезпечує правопорядок біля готелю «Козацький» у Шевченківському районі Києва та санаторію у Пуща-Водиці, куди прибули громадяни з-за кордону для примусової обсервації.

Згодом стало відомо, що з готелю «Козацький» втекла частина українців, яких привезли туди з аеропорту «Бориспіль» на обсервацію.

Кияни, які прибули з Катару, вночі з 3 на 4 квітня 2020 року отримали результати аналізів на коронавірус і виселилися з готелю «Козацький».

Кличко проти розміщення людей на обсервацію в центрі міста, бо там може виникнути осередок захворювання.

Нагадаємо, 7 квітня Кличко повідомив про 279 підтверджених випадків захворювання на Covid-19. 

Згідно з даними Центру громадського здоров’я України, станом на ранок 7 квітня, у Києві 253 лабораторно підтверджених випадки Covid-19, з них чотири летальних.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: