У Кличка назвали ціну поїздки в метро після подорожчання

У Кличка назвали ціну поїздки в метро після подорожчання

У КМДА назвали причини для підвищення тарифів на проїзд

Перший заступник голови Київської міської держадміністрації Микола Поворозник заявив, що підвищення ціни за проїзд – це нелегке рішення для міської влади. Про це він сказав у прямому ефірі телеканалу «112 Україна».

За його словами, для тих, хто активно користується громадським транспортом, одна поїздка обходитиметься у середньому від 6,30 грн до 6,50 грн.

«Ми понад три місяці говоримо про необхідність підвищення. Відбулось чимало обговорень із фахівцями у галузі економіки та іншими профільними спеціалістами», – зазначив Поворозник.

Він зауважив, що для підвищення тарифів на проїзд існують об’єктивні причини, серед яких подорожчання електроенергії, паливно-мастильних матеріалів та підвищення мінімальної заробітної плати.

«Річ у тому, що пасажири не бачать, що відбувається у тому ж КП «Київпастранс». Сьогодні є вільні вакансії у цьому підприємстві для понад 2000 осіб. Водій, який працює із раннього ранку до пізнього вечора, має відпочивати два дні, але маючи таку кількість вакансій, «Київпастранс» не може собі такого дозволити. А чому бракує водіїв? Бо низька заробітна плата. Тож із одного боку ціни за проїзд у транспорті «кусаються», а з іншого – близько 10 тисяч працівників «Київпастрансу» та 8 тисяч працівників «Київського метрополітену» працюють понаднормово. Адже ми хочемо, щоб метро починало працювати о 05:00 та закінчувало о 01:00, хочемо нічні маршрути тролейбусів і таке інше. Додаткові кошти, які буде залучено після підвищення, підуть на виплату зарплат, а також оплату паливно-мастильних матеріалів та електроенергії для забезпечення роботи цих двох підприємств», – сказав Поворозник.

Він окремо додав, що оновлення рухомого складу та започаткування нових маршрутів відбувається винятково за бюджетні кошти, а не за рахунок підвищення тарифів на проїзд.

Нагадаємо, 5 липня мер Києва Віталій Кличко заявив, що без підвищення тарифів на проїзд в громадському транспорті не уникнути кризи у транспортній сфері столиці. Підвищення вартості проїзду має відбутися 14 липня. 

із 14 липня 2018 року вартість проїзду у міському транспорті столиці зросте і складатиме від 6,3 грн – за умови користування проїзним квитком або безконтактною карткою, та 8 грн – за разову поїздку.

Київський міський голова Віталій Кличко повідомив, що для пільгових категорій громадян буде збережено безкоштовний проїзд. 

17 травня на Єдиному веб-порталі територіальної громади міста Києва стартувало громадське обговорення проекту розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху».

12 липня біля будівлі Київської міської ради відбудеться мітинг проти підвищення цін на проїзд у громадському транспорті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: