У Кличка розповіли, хто отримує від Києва засоби захисту

У Кличка розповіли, хто отримує від Києва засоби захисту

Визначено сім лікарень для прийому пацієнтів із підозрою на коронавірус

Київ забезпечує засобами індивідуального захисту насамперед медиків лікарень, що приймають пацієнтів із підозрою на коронавірус. Про це на своїй сторінці у Facebook написав перший заступник голови Київської міської держадміністрації Микола Поворозник.

Він нагадав, що сьогодні визначені сім таких лікарень (3 – для дорослих, 2 – для дітей, 2 – для вагітних):

  • КНП «Олександрівська клінічна лікарня м. Києва»;
  • КНП «Київська міська клінічна лікарня № 4»;
  • КНП «Київська міська клінічна лікарня № 9»;
  • КНП «Київська міська дитяча клінічна лікарня № 1»;
  • КНП «Київська міська дитяча клінічна інфекційна лікарня»;
  • КНП «Київський міський пологовий будинок № 3»;
  • КНП «Київський міський пологовий будинок № 5».

«Усі ці заклади забезпечені експрес-тестами на виявлення коронавірусу. Загалом місто вже отримало 9 тис. із замовлених і придбаних тестів», – підкреслив Поворозник.

Він також наголосив, що КНП «Київська міська клінічна лікарня № 8» не входить до цього переліку.

Перший заступник голови КМДА також нагадав, що при перших симптомах гострого респіраторного захворювання треба залишатися вдома та телефонувати сімейному лікарю, а не їхати до зазначених лікарень, наражаючи на небезпеку себе та інших осіб.

«Зв’яжіться зі своїм сімейним лікарем телефоном, тримайте з ним зв’язок та виконуйте рекомендації! У разі погіршення самопочуття – викликайте швидку. Закликаю: не їдьте при першому недомаганні до вищезгаданих лікарень! Цим ви наражаєте себе і своїх рідних на небезпеку та заважаєте роботі медиків, які рятують життя», – зазначив Поворозник.

Нагадаємо, у столиці також працює цілодобова гаряча лінія «Порада лікаря за телефоном», куди також можна звернутися у разі виявлення симптомів, схожих на ознаки коронавірусу.

На неї кияни можуть телефонувати за номером: 15-83 зі стаціонарного (безкоштовно) та 044-235-01-01 – із мобільного (згідно з тарифами оператора).

Нагадаємо, мер Віталій Кличко повідомив, що наразі Київ закуповує маски, захисні костюми та медобладнання самостійно, за рахунок власного бюджету.

Як повідомлялося, київська міська лікарня №8 відмовилася приймати пасажирів поїзда Рига – Київ із характерними симптомами, оскільки у медперсоналу немає засобів захисту.

Прокуратура Києва розпочала досудове розслідування за фактом можливого вчинення кримінального правопорушення працівниками Київської митниці під час оформлення експорту медичних масок з України до Іспанії.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: