У Кличка звинуватили Росію у «дорогому житлі в Києві під час фіналу Ліги чемпіонів»

У Кличка звинуватили Росію у «дорогому житлі в Києві під час фіналу Ліги чемпіонів»
Олексій Резніков
Фото: Станіслав Груздєв

Заступник голови КМДА наголошує на тому, що всі готелі ще за півроку були повністю викуплені за цінами, узгодженим з УЄФА

Під час проведення фіналу Ліги Чемпіонів готельний фонд у Києві був повністю зайнятий. Всі розповіді про дорогі готелі – це інформаційне вкидання Росії. На цьому наголошує в інтерв’ю «Главкому» заступник голови Київської міської державної адміністрації Олексій Резніков. За його словами, всі готелі ще за півроку були повністю викуплені за цінами, узгодженим з УЄФА – з надбавками, які дозволили для готельєрів.

Резніков пригадує, як одночасно на двох сайтах з’явились дві однакові новини про захмарні ціни на оренду.

«На одному ресурсі писали, що іспанські вболівальники відмовляються їхати до Києва через високі ціни, на іншому - що англійські. І потім це починають розганяти. І в цей час з'являється на «букінгу» п’ять номерів по 200–300 тис. – якісь «апартменси» на Голосієві, на Нивках. Тобто це навіть не офіційні готелі. Вони з'явились в топі на «букінгу» і там висіли. Ви думаєте, хтось їх зняв за такі гроші? Це звичайне інформаційне вкидання, до якого ми були готові, і таких сюжетів було заготовлено чимало», - пояснює Резніков.

За словами заступника голови КМДА, на спеціальних закритих засіданнях координаційного штабу наші правоохоронці, спецслужби попереджали, що у нашого недружнього північного сусіда стоїть завдання максимально все спаплюжити. «Власне, з таким ми вже стикалися під час підготовки до Євробачення у минулому році. Все під копірку», - говорить він.

Резніков підкреслює, що в УЄФА було прохання, аби КМДА втрутилась у цей процес. КМДА збирала готельєрів, хоча і не могла втручатися в приватний бізнес, а тільки просити.

«Рік тому я особисто проводив у приміщенні ФФУ цю зустріч, зі мною був віце-президент ФФУ Вадим Костюченко, наш начальник управління туризму Антон Тараненко, і ми просто провели діалог. Нам представники готелів сказали: «Хлопці, не хвилюйтеся, ми не збираємося спекулювати. Ось є наш стійкий тариф, ми переговоримо з УЄФА, але зрозумійте, це сезон і не заробити не можна». Був обговорений відсоток надбавки – 30% за умови, якщо викуповуються блоки для офіційних осіб УЄФА, для преси і так далі. Тому, як казав професор Преображенський доктору Борменталю, «не читайте радянських газет перед їжею», - резюмує Резніков.

Детальніше читайте в інтерв’ю «Главкома»: Олексій Резніков: «Номер за 200 тис. під час фіналу Ліги чемпіонів у Києві» - це провокація росіян

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: