У столичних медзакладах з’явилися плакати із закликом робити щеплення проти кору

У столичних медзакладах з’явилися плакати із закликом робити щеплення проти кору
Плакат у столичній дитячій поліклініці
Фото: Главком

На стінах поліклінік є інформація про те, коли і як потрібно робити дітям щеплення

У медичних закладах Києва з’явилися плакати із закликами вакцинувати дітей проти кору, повідомляє кореспондент «Главкома».

На плакаті міститься інформація про те, коли і як потрібно робити дітям щеплення проти цієї хвороби, а також наслідки відмови від вакцинації.

26754104_1574828802606217_1663695916_n_01

«Кір має серйозні ускладнення. Захворювання може призвести до пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку – енцефаліту, інших серйозних ускладнень, а також до інвалідності та смерті», - написано на плакаті.

Також міститься інформація про те, що спалахи кору мають циклічних характер і відбуваються кожні 5-6 років. Головна причина спалахів – низьке охоплення щеплення. «Однак якщо кір потрапляє у середовище, де рівень охоплення вакцинацією не нижче ніж 98%, хвороба не буде поширюватися. Охоплення вакцинацією формує колективний імунітет», - зазначено на плакаті.

Крім того, вказано, що специфічного лікування від кору немає. Проте захворюванню можна запобігти. Єдиний надійний метод профілактики – вакцинація.

Читайте також матеріал «Главкома»: Інфекціоніст Сергій Крамарьов: Кір розповзеться по всій країні. Порада одна - щеплення

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: