У столичному транспорті почалося тестування електронного квитка

У столичному транспорті почалося тестування електронного квитка
Валідатори для оплати проїзду з'явилися у столичних автобусах та тролейбусах
Фото: Главком

Дослідна експлуатація автоматизованої системи обліку оплати проїзду триватиме

У вівторок, 30 жовтня, у громадському транспорті Києва у тестовому режимі запрацювала система електронного квитка. Відповідне розпорядження розміщено на сайті Київської міської держадміністрації.

«Увести з 30 жовтня 2018 року в режим дослідної експлуатації автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті міста Києва незалежно від форм власності: у Київському метрополітені, фунікулері, міській електричці, в трамваях і тролейбусах, автобусних маршрутах загального користування, а також автобусних маршрутах загального користування, що працюють в режимі маршрутного таксі», - йдеться в документі.

Далі йде перелік маршрутів транспорту, на яких вводиться система електронного квитка.

Дослідна експлуатація автоматизованої системи обліку оплати проїзду триватиме з 30 жовтня 2018 року по 30 жовтня наступного року включно.

До 31 жовтня 2019 року Департамент транспортної інфраструктури спільно з Головним інформаційно-обчислювальним центром, Київпастрансом і Київським метрополітеном повинні ввести електронний квиток в промислову експлуатацію.

Раніше повідомлялося, що з 1 листопада в київському наземному транспорті запровадять єдиний електронний квиток. Нова система оплати проїзду поки буде працювати в тестовому режимі.

Як повідомляв «Главком», близько місяця тому у столичному громаському транспорті почали встановлювати довгоочікувані валідатори для безконтактної оплати проїзду.

Пасажири зможуть оплатити проїзд за допомогою валідаторів кількома способами: одноразовим талончиком з QR-кодом, пластиковою карткою, яка працює за принципом карт на метро, банківською картою, карткою киянина.

Читайте також матеріал «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: