Верещук йде у мери Києва. Досьє та гучні скандали кандидатки від «Слуги народу»

Верещук йде у мери Києва. Досьє та гучні скандали кандидатки від «Слуги народу»
Кандидатуру Ірини Верещук на пост мера Києва підтримала партія «Слуга народу» та президент Володимир Зеленський

Ірина Верещук на внутрішньопартійному праймеріз набрала 87 голосів, її найближчий конкурент – 41

Народна депутатка Ірина Верещук братиме участь у виборах мера Києва – напередодні її кандидатуру підтримала партія «Слуга народу» 87 голосами «за».

Праймеріз проходив за участі глави держави Володимира Зеленського, який підтримав Верещук.

Президент назвав Ірину Верещук «людиною з великим досвідом і практикою».

Загалом «слуги» розглядали як потенційних претендентів на крісло мера столиці п'ять кандидатур. За підсумками праймеріз вони отримали такий рейтинг:

Зазначимо, що після праймеріз Верещук викликала на дебати чинного міського голову Києва Віталія Кличка.

Що відомо про Ірину Верещук

Ірина Андріївна Верещук народилася 30 листопада 1979 року у Раві-Руській під Львовом. Закінчила школу з золотою медаллю, має три вищих освіти, які закінчила з відзнакою.

Вона одружена вдруге, її чоловік очолював львівський спецпідрозділ СБУ «Альфа». Виховує сина Олега від першого шлюбу.

40-річна Ірина Верещук вже має досвід роботи міський головою: з 2010 по 2015 рік вона була мером в своїй рідній Раві-Руській. За її словами, рішення скласти повноваження прийняла через нібито постійний тиск.

До речі, тоді вона стала наймолодшою жінкою-мером в Україні. Якщо ж їй вдасться перемогти на майбутніх виборах в столиці, то вона стане першою жінкою-мером в історії Києва.

У 2019 році Ірина Верещук на позачергових виборах у Верховну Раду пройшла в парламент по списках «Слуги народу».

З вересня по листопад минулого року була представником уряду в парламенті. Вона заявляла, що тоді прем'єр-міністр Олексій Гончарук планував звільнити її за критику держбюджету та дій Кабміну.

Безпартійна Верещук – голова підкомітету з питань державної безпеки і оборони комітету Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

Скандали

Ірина Верещук кілька разів потрапляла в скандальні ситуації та ставала об'єктом критики через неоднозначні висловлювання.

Зокрема, «дісталося» депутатці в мережі у вересні 2019 року через те, що вона Верещук заявила, що Україна повинна переглянути підхід до НАТО, оскільки «її там не чекають».

У грудні 2019 року у Раді сталася бійка між депутатами фракції «Слуга народу» Гео Леросом і Максимом Бужанський через те, що в чаті фракції один з них незензурно висловився щодо Ірини.

2 травня 2020 року Верещук опублікувала у своєму Facebook пост із закликом просити вибачення у загиблих під час подій в Одесі 2014 року, в тому числі і прихильників «руського міра».

6_05

Також нещодавно депутатка в ефірі ток-шоу на одному з телеканалів звинуватила п'ятого президента Петра Порошенка в тому, що нібито він вітав президента РФ Володимира Путіна з Днем Росії в 2014 році, і як доказ надавала публікацію з посиланням на заяву прессекретаря російського президента Пєскова.

Після гарячих суперечок з Порошенком та ведучим Верещук все таки на відео визнала свою неправоту, хоча пізніше спростувала цю інформацію і вимагала від Порошенка судитися зі ЗМІ, які опублікували інформацію про привітання.

До слова, 15 липня Верховна Рада ухвалила постанову № 3809, за якою призначила чергові місцеві вибори на 25 жовтня 2020 року.

Згідно з ухваленим документом, 25 жовтня відбудуться чергові вибори депутатів місцевих рад і сільських, селищних, міських голів.

Також зазначимо, що 16 липня Рада прийняла у другому читанні Виборчий кодекс.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: