Як просуваються реставраційні роботи в Маріїнському палаці (фоторепортаж)

Як просуваються реставраційні роботи в Маріїнському палаці (фоторепортаж)
Облаштування території навколо будівлі Маріїнського палацу
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

Є надія, що до кінця 2018 року Маріїнку завершать повністю, але поки там ще проводяться роботи

Реставраційні роботи в Маріїнському палаці, розпочаті в липні 2007 року, тривають.

Зокрема, наразі відбувається облаштування території навколо будівлі. Про це повідомляє кореспондент «Главкома», який побував біля палацу.

Дивіться фоторепортаж:

Як відомо, після тривалої реконструкції у Маріїнському палаці нещодавно пройшов перший великий дипломатичний захід. У грудні 2017 року президент України Петро Порошенко провів щорічний дипломатичний прийом в палаці.

Проте, палац не відкрито після реставрації, роботи там ще дуже багато і її проводять за науково-реставраційним планом, розробленим науковцями з НДІ «Укрпроектреставрація».

Як повідомлялося, реставраційні роботи в Маріїнському палаці розпочаті в липні 2007 року. Вартість повної реконструкції у 2007 році складала 427,5 млн гривень. Проект передбачав, що за чотири роки споруду буде відновлено. У 2011 р. тут мали розпочатись екскурсії, офіційні прийоми, прес-конференції та церемонії вручення державних нагород. З 2007 по 2012 рік виконано лише 30% усіх необхідних робіт. З 2012 по 2014 рік палац простояв без фінансування, всі будівельні роботи були припинені, що призвело до руйнування уже відреконструйованих конструкцій.

У 2014 році споруду потрібно було вже не реконструювати, а рятувати. В окремих місцях протік дах, десь пішли тріщини. Тому було прийнято рішення про черговість введення в експлуатацію Маріїнського палацу.

Перша черга включала в себе правий флігель (зал нагород, прес-центр, теле-трансляційний пункт, кімната переговорів). Зал нагород уже кілька років працює. Президент України багато разів вручав тут відзнаки героям нашої країни. Є надія, що до кінця 2018 року Маріїнку завершать повністю, але поки там ще проводяться роботи.

Загальна площа приміщень палацу – 14 тисяч квадратних метрів. Окрім лівого флігеля, потрібно буде здійснити наукову реставрацію головного фасаду будівлі – ганку, парадних сходів, скульптур левів. Зауважимо: головним був вхід зі сторони парку і нинішнього стадіону «Динамо». А також потрібно прибрати зайву рослинність, демонтувати фонтанні споруди радянських часів.  

У першу чергу виконано науковий план укріплення схилів під палацом.  Все зроблено для того, щоб він надійно стояв на своєму місці і щоб під його вагою не сповзав схил: під будівлю заведені 1400 паль глибиною до 18 метрів. Вони з'єднані між собою бетонної перемичкою. Таким чином, палац посаджений на поле із паль, створена добре продумана дренажна система.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: