Перейменування вулиці на честь Ратушного: українці чекають на рішення Київради

Перейменування вулиці на честь Ратушного: українці чекають на рішення Київради
У Києві може з'явитися вулиця на честь Романа Ратушного
фото з відкритих джерел

На засіданні 25 серпня не було вулиці Романа Ратушного, тому що Департамент суспільних комунікацій просто не встиг підготувати проєкт рішення

У Київраді розпочали реалізацію пропозицій щодо перейменування столичних вулиць у процесі дерусифікації. Так, 25 серпня під час засідання перейменували понад 100 з близько 300 об'єктів в усіх районах Києва. Водночас на засіданні не було вулиці Романа Ратушного, оскільки Департамент суспільних комунікацій не встиг підготувати проєкт рішення. Про це повідомила депутатка Київради та військовослужбовець ЗСУ Аліна Михайлова у Facebook.

На голосування винесли вулицю Волгоградську в Солом‘янському районі. Майже 30 000 киян проголосували за вулицю Романа Ратушного. Це перейменування пройшло всі процедури.

Проте на засіданні 25 серпня не було вулиці Романа Ратушного, тому що Департамент суспільних комунікацій просто не встиг підготувати проєкт рішення.

Водночас секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко повідомив, що на наступному пленарному засіданні буде розглянуто ще частину проєктів рішень щодо перейменувань міських об’єктів, і вже невдовзі Київ зможе завершити процес дерусифікації у столиці.  

Київська міська рада 25 серпня перейменувала 102 столичних топоніми, зокрема перейменувала проспект Володимира Маяковського на Троєщині на проспект Червоної Калини. 

Нагадаємо, що 18 червня міський голова Віталій Кличко публічно пообіцяв вшанувати пам‘ять Романа Ратушного і назвати на його честь київську вулицю.

Нагадаємо, активіст Роман Ратушний загинув 9 червня в бою під Ізюмом. З першого дня повномасштабного вторгнення Росії Роман брав участь у боях під Києвом, а потім – у складі 93-ої ОМБр «Холодний Яр» звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом.

Роман Ратушний був учасником Революції Гідності, брав участь в акціях протесту проти забудови Протасового Яру у Києві, був головою ініціативи, а потім і громадської організації «Захистимо Протасів Яр». 5 липня Роману Ратушному мало б виповнитися 25 років.

Під час прощання з загиблим на фронті Романом Ратушним міський голова Віталій Кличко пообіцяв зберегти Протасів Яр від забудови в пам’ять про активіста.

Раніше у Протасовому Яру в Києві було створено кілька квіткових композицій на честь загиблого в російській війні проти України Романа Ратушного.

Читайте також: Битва за Протасів Яр. «На паркані виб’ють імена всіх, хто долучився...»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: