«Замінуванням» Олександрівської лікарні намагаються залякати персонал, але їм не вдасться, – лікар

«Замінуванням» Олександрівської лікарні намагаються залякати персонал, але їм не вдасться, – лікар

В Олександрівській клінічній лікарні м Києв евакуюють хворих через повідомлення про замінування

Станом на 10 квітня в Олександрівській лікарні 37 хворих з COVID-19

Головний лікар Олександрівської клінічної лікарні м Києва Людмила Антоненко заявила, що повідомленням про замінування лікарні, яке надійшло в поліцію 8 квітня, хтось прагне виснажити персонал психічно і фізично та залякати, але у них нічого не вийде.

Про це Людмила Антоненко написала у Фейсбуці. «Наша команда стоїть і вистоїть», – підкреслила вона.

Людмила Антоненко розповіла, що повідомлення про те, що лікарня замінована і вибухне о 3 годині ночі... надійшло в поліцію о 22:00 в середу 8 квітня від аноніма, який стверджував, що заклав 5 кілограмів тротилу в 10 корпус ОКЛ. «В цей час лікарі якраз встигли доїхати додому, нарешті переодягнутися в піжаму, яка набридла всім, хто на карантині, проте медпрацівникам вона тільки сниться...А далі знову дорога, робота. Терміново прибули на місце слідчо-оперативна група, вибухотехніки, кінологи, адміністрація та багато інших співробітників лікарні. Понад сотня людей, серед яких – 60 пацієнтів та медичний персонал розпочали евакуацію до іншого корпусу», – розповіла лікар.

З її слів, посеред ночі пацієнти, які вже встигли заснути, та пацієнти, які ще продовжували отримувати маніпуляції, змушені були сідати на каталки та візки, і перебиратися до іншої будівлі. «Зверніть увагу, що в 10 корпусі лікуються хворі на інфаркти та інсульти. Розповідати наскільки вони потребують спокою, догляду і лікування є просто зайвим. Всі були налякані, коли почули причину евакуації. Серед них були і важкі хворі, які невідкладно були переведені до реанімації. Вибухівку не знайшли», – зазначила головний лікар.

Антоненко зазначила, що в четвер, 9 квітня, у лікарні знову займалися поверненням пацієнтів до кардіологічного корпусу. «І це в той час, коли ми готуємось до масового прийому хворих з коронавірусом, облаштовуємо додаткові ліжка, оперативно готуємо цілий корпус, який би відповідав безпеці медичного персоналу і потребам хворих з коронавірусом, продовжуємо надавати медичну допомогу хворим на інсульти та інфаркти», – сказала медик.

Згідно з інформацією лікаря, станом на 10 квітня в Олександрівській клінічній лікарні м. Києва в інфекційних відділеннях перебувають 54 хворих, з них – 37 з підтвердженим COVID-19, в реанімації – 5 хворих, 2 на ШВЛ, 1 на ЕКМО. Пацієнти, які підключені до ШВЛ та ЕКМО вкрай важкі.

Станом на 9:00 10 квітня в Україні 2203 лабораторно підтверджені випадки Covid-19, з них 69 летальних, 61 пацієнт одужав. За добу зафіксовано 311 нових випадків.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: