Названа небезпека частого миття рук і використання антисептика

Названа небезпека частого миття рук і використання антисептика
Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендувала в якості захисту від коронавірусу регулярно мити руки і обробляти їх антисептиком на спиртовій основі

Лікар порадила не мити руки кожні п’ять хвилин

Дерматологи попереджають про небезпеку пересушити шкіру через часте миття рук з милом і використання антисептиків. Про це розповіла кандидат медичних наук, доцент кафедри шкірних та венеричних хвороб імені В.А. Рахманова Першого московського ДМУ імені І.М. Сеченова Людмила Смирнова.

За її словами, наносити антисептики для знезараження рук вартує не більше двох разів в день. При цьому антисептичними препаратами користуватися рекомендується лише тим, хто буває в громадських місцях.

Лікар також порадила не мити руки кожні п’ять хвилин. Вона зазначила, що оптимальна кількість таких процедур не повинна перевищувати шести разів на добу.

Косметолог Галина Каштанова, в свою чергу, вказала на потенційні проблеми зі шкірою у тих, хто намагається боротися з вірусом за допомогою хлоровмісних препаратів типу хлоргексидину. Також вона погодилася з думкою лікаря про необхідність використовувати захисні креми.

Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендувала в якості захисту від коронавірусу регулярно мити руки і обробляти їх антисептиком на спиртовій основі. Медики поставили гігієну рук на перше місце за значимістю для профілактики поширення грипу та коронавірусної інфекції. «Миття з милом видаляє віруси. Якщо немає можливості помити руки з милом, користуйтеся алкогольними або дезінфікуючими серветками», – стверджують фахівці.

Нагадаємо, лікар розповів, як уникнути зараження коронавірусом через очі.

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: