ЗМІ припустили, що ЗСУ збили «Кинджал» над Києвом. Повітряні сили відреагували

ЗМІ припустили, що ЗСУ збили «Кинджал» над Києвом. Повітряні сили відреагували
Носій ракет «Кинджал» Міг-31Г
фото ілюстративне

Росія не атакувала Київ балістичними ракетами у ніч на 4 травня

Повітряні сили спростували інформацію про те, що Збройні сили України вперше успішно перехопили російську гіперзвукову ракету Х-47 «Кинжал» близько 02:40 4 травня у небі над Києвом. Про це раніше повідомляло Defense Express.

«Була ймовірність застосування, але балістичних ракет не зафіксовано. Те, що там розповідають деякі голови військових адміністрацій, вони вже отримали за це», – сказав речник повітряних сил Юрій Ігнат.

Видання Defense Express зазначало, що з огляду на фото, уламки без бойової частини впали на стадіоні у межах столиці. На одному з фото – носовий обтічник, який максимально схожий з тим, який використовується саме у ракеті Х-47 «Кинжал» зі складною формою різких переходів діаметра.

«Альтернатива у вигляді Х-22 має іншу носову частину, з овальними переходами. Також зафіксований на фото обтічник збитої ракети відрізняється й від балістичної ракети ОТРК «Іскандер», який «товстіший», – зазначає видання.

ЗМІ припустили, що ЗСУ збили «Кинджал» над Києвом. Повітряні сили відреагували фото 1

На уламку, за даними журналістів, нібито видно, що він отримав ураження з пробиттям, що дозволяє оцінити товщину матеріалу, який необхідний для того, щоб витримати високу температуру під час розгону до гіперзвукової швидкості. А також вказує на те, що перехоплення було доволі ефективним зі знищенням бойової частини ще у повітрі.

Раніше повідомлялося, що російські пілоти «трясуться» через ЗРК Patriot.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: