Екстремали зустріли світанок на арці Дружби народів

Екстремали зустріли світанок на арці Дружби народів

Підйом здійснювали в темряві за допомогою альпіністського спорядження, щоб не попастися на очі поліції

Троє хлопців-руферів зробили підйом на арку Дружби народів в Києві, щоб там зустріти світанок і зробити красиві фото і відео. Як пояснює один з хлопців, щоб піднятися на арку, їм потрібно було перекинути через неї мотузку по всій довжині. Для цього вони використовували квадрокоптер, який спочатку протягнув за собою волосінь, до якої була прикріплена мотузка, а потім мотузку прив'язали до дерева, закріпивши страхувальний трос.

Все це вони робили вночі, щоб їх не помітила поліція, навіть свої документи сховали і хотіли замаскуватися під робітників. Підйом здійснювали в темряві за допомогою альпіністського спорядження. Судячи з відео одного з хлопців, підійматися на арку було дуже важко, і потрібно було докласти масу фізичних зусиль, щоб піднятися і не зірватися вниз.

За словами одного з руферів, він витратив на підйом хвилин 15. І це було для нього набагато складніше, ніж підніматися на верхівку Південного мосту по вантах. Вже нагорі (висота арки близько 30 метрів), хлопці захоплювалися видами і своїми діями, мовляв, жоден руфер не піднімалося на Арку дружби народів до них, крім робочих. Трохи пізніше до них приєднався четвертий екстремал.

Дивно, що о сьомій ранку підйом на арку не помітили копи, хоча хлопці говорили, що під аркою бігають охоронці. Спустившись вниз, любителі екстриму спокійно склали своє спорядження і пішли.

В управлінні з питань НС КМДА нам повідомили, що про подібний випадок їм не повідомляли, але робити подібне категорично заборонено.

«Подібні сходження небезпечні для життя і молоді люди повинні це розуміти. Арка Дружби Народів - це стратегічний об'єкт, який повинен охоронятися поліцією, як і столичні мости. Але, на жаль, ці хлопці намагаються постійно залізти на ці об'єкти і встежити за ними неможливо. Співробітники комунальної служби порятунку вже неодноразово виїжджали на спуск любителів гострих відчуттів з Південного моста і недобудованого Подільсько-Воскресенського, де екстремали навіть святкують дні народження ... Боротися з ним неможливо, вони не порушують закону, просто ризику ють своїм життям заради чергового Селфі або відео. Рятувальникам доводиться виїжджати на місце і чекати, поки ці молоді люди не спустяться з висоти», - говорить» Сегодня «начальник управління Роман Ткачук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: