Microsoft досліджує водень як джерело живлення для центрів обробки даних

Microsoft досліджує водень як джерело живлення для центрів обробки даних

Microsoft прозоро натякає, що майбутнє світової економіки – за воднем

Фото: iguides.ru

Проект підтримуватиметься Міністерством енергетики США

Компанії Microsoft, Caterpillar та Ballard Power Systems спільно досліджують можливості використання великоформатних водневих паливних елементів для забезпечення сталого резервного живлення центрів обробки даних Microsoft, – повідомляє H2 View.

Проект підтримуватиметься і частково фінансуватиметься Міністерством енергетики США в рамках ініціативи H2@Scale, за підтримки Національної лабораторії відновлюваних джерел енергії.

У рамках трирічної угоди Microsoft представить демонстраційний майданчик у центрі обробки даних компанії в Квінсі (штат Вашингтон). Caterpillar забезпечить загальну системну інтеграцію, електроніку та системи управління, а Ballard Power Systems поставить удосконалений модуль водневих паливних елементів.

«Ми продовжуємо інвестувати у дослідження та передові розробки у галузі водневих паливних елементів, як шлях до нашого зобов'язання щодо зниження викидів вуглецю до 2030 року. Проект з Caterpillar та Ballard Power Systems надасть цінну інформацію про те, як використовувати водневі паливні елементи для резервного живлення в наших центрах обробки даних», – сказав віце-президент із передових розробок та інновацій Microsoft Крістіан Беладі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: