Байден прокоментував стенограму розмови Трампа із Зеленським

Байден прокоментував стенограму розмови Трампа із Зеленським
Джо Байден

Конгрес повинен швидко вжити заходів, щоб притягнути Дональда Трампа до відповідальності, зазначив Байден

Колишній віце-президент США Джо Байден прокоментував публікацію стенограми розмови американського президента Дональда Трампа з Володимиром Зеленським.

За його словами, дії Трампа є «трагедією» і «образою для кожного американця і основоположних цінностей нашої країни», передає CNN.

«Це питання національної безпеки. Це перевірка наших демократичних цінностей. Конгрес повинен слідувати фактам і швидко вжити заходів, щоб притягнути Дональда Трампа до відповідальності», - заявив Байден.

Він наголосив, що виклад 30-хвилинної розмови в 2000 слів показує, що через кілька днів після того Трамп наказав утримати військову допомогу Україні, він «благав» Зеленського співпрацювати з його особистим адвокатом, щоб «очорнити» опонента на майбутніх президентських виборах.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заявив, що отримав формальну згоду української сторони на оприлюднення повної стенограми розмови з Володимиром Зеленським - аби довести, що не тиснув на свого українського колегу.

Як відомо, що один з основних претендентів на висування у президенти США 2020 року від Демократів Джозеф Байден відреагував на скандал щодо нібито тиску президента США Дональда Трампа на президента України з вимогою розслідувати дії його сина та вимагає оприлюднити розшифровку розмови

Як повідомляли ЗМІ, президент США, його адвокат Руді Джуліані і, можливо, низка інших осіб намагалися змусити український уряд підтримати кампанію з переобрання Трампа.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський перебуває у США з робочим візитом для участі в 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Як відомо, 24 вересня відбулося відкриття 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що Україна очікує, що президенти Володимир Зеленський і Дональд Трамп під час зустрічі у Нью-Йорку встановлять особистий контакт, обговорять очікування щодо двосторонніх відносин та їхні практичні аспекти.

 Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: