Чекаю на революцію в Росії, - Сенцов

Чекаю на революцію в Росії, - Сенцов
Олег Сенцов та Олександр Кольченко на пресконференції в Українському домі
Фото: Михайло Глуховський, Главком

Режисер закликав громадськість боротися за звільнення росіян-політв'язнів у РФ

Звільнений з полону режисер Олег Сенцов заявив, що чекає на революцію в Росії і закликав громадськість боротися за звільнення громадян Росії-політв'язнів у РФ. Про це він сказав на пресконференції в Українському домі, передає кореспондент «Главкома».

Сенцов заявив, що необхідно продовжувати боротьбу за звільнення полонених українців, взятих під арешт в Росії і на Донбасі, і росіян, які борються проти режиму президента Росії Володимира Путіна.

«Це росіяни, які також борються за себе і за вільну Україну», - підкреслив він.

Сенцов закликав, зокрема, звільнити засудженого до чотирьох років позбавлення волі політв'язня Костянтина Котова.

Режисер також заявив, що не готовий їздити на окупований Донбас, аби звільняти в'язнів.

Як повідомлялось, у суботу, 7 вересня, між Україною та Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії співгромадян та 24 моряків, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Нагадаємо, Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за обвинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою вину не визнали. Сенцов відбував покарання у місті Лабитнангі, на півночі Росії.

Після 145 днів голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях, Сенцов «письмово погодився на прийом їжі». Він назвав це «вимушеним заходом через загрозу насильницького годування».

Президент Володимир Зеленський заявив, що другий етап обміну полоненими передбачає звільнення затриманих в Росії кримських татар.

Росія утримує на своїй території та в анексованому Криму ще 110 громадян України.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: