Фінансові ринки бурхливо відреагували на інавгурацію Байдена

Фінансові ринки бурхливо відреагували на інавгурацію Байдена
Індекс акцій MSCI по всьому світу зріс на 1%, встановивши новий рекорд
Фото з відкритих джерел

Очікується, що Байден прийме заходи щодо стримування нафтової промисловості США

Світові фондові індекси виросли до нових рекордних максимумів 20 січня, коли Джозеф Байден став 46-м президентом США. Інвестори вірять у подальші стимули економіки США при новій адміністрації.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Індекс акцій MSCI по всьому світу зріс на 1%, встановивши новий рекорд. З початку січня індекс виріс на 3,3%.

Індекс Dow Jones виріс 0,63%, до 31 125,72, S&P 500 - а 1,13%, до 3842,01, а Nasdaq Composite - 1,73%, до 13424,96. Індекси S&P 500 і Nasdaq досягли рекордних максимумів.

Президент Джо Байден, який був приведений до присяги в середу, минулого тижня виклав пропозицію про пакет стимулів на 1,9 трлн доларів, щоб підняти економіку і прискорити поширення ковід-вакцин. Кандидат у міністри фінансів США Джанет Йеллен закликала законодавців «діяти масштабно», щоб врятувати економіку і турбуватися про борги пізніше.

Оптимізм з приводу вакцини від коронавірусу, а також ставки на більш масштабний план допомоги при пандемії у рамках Конгресу, контрольованого демократами, допомогли основним індексам Уолл-стріт досягти рекордних висот за останні кілька місяців. При цьому індекс блакитних фішок Dow підскочив приблизно на 17% з моменту президентських виборів у листопаді.

Нафта марки Brent 20 січня подорожчала 1%, до 56,43 доларів за барель, нафта WTI (США) подорожчала на 0,8%, до 53,06 доларів за барель.

Очікується, що Байден прийме заходи щодо стримування нафтової промисловості США, включаючи повторну участь у Паризькій кліматичній угоді, скасування дозволу на будівництво нафтопроводу Keystone XL і припинення арктичного буріння.

В цьому місяці нафту Brent досягла 11-місячного максимуму в 57,42 доларів.

Нагадаємо, 20 січня Джо Байден офіційно став новим президентом Сполучених Штатів. У Вашингтоні відбулася інавгурація нового лідера країни.

Уже відомо, які перші укази Байден підпише вже сьогодні. Зокрема йдеться про скасування будівництва стіни з Мексикою.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: