Голову Окружного адмінсуду Вовка викликали на допит

Голову Окружного адмінсуду Вовка викликали на допит
Павло Вовк, голова Окружного адміністративного суду міста Києва

Вовк повинен з'явитися в НАБУ 3 і 6 серпня

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) викликало на допит голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка. Також на допит викликані заступник Вовка Євген Аблов і ще сім фігурантів у справі про корупцію в ОАСК.

Відповідні повістки були опубліковані на сайті НАБУ.

Так, Вовка викликали на допит в НАБУ на 3 і 6 серпня, Аблова  на 3 і 20 серпня. Крім цього на допит викликані:

  • суддя ОАСК Богдан Санін — на 3 і 19 серпня;
  • суддя ОАСК Ігор Погрібніченка — на 3 і 6 серпня;
  • суддя ОАСК Володимир Келеберда — на 3 і 6 серпня;
  • суддя ОАСК Олексій Огурцов  на 3 серпня;
  • суддя ОАСК Ігор Качура  на 3, 4 і 7 серпня;
  • члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів Микола Сірош і Сергій Остапець  на 3 серпня.

00000005

Як повідомляв «Главком», 17 липня у НАБУ підтвердили вручення підозри голові Окружного адмінсуду Павлу Вовку. Того ж дня на Youtube-каналі Національного антикорупційного бюро заявилися записи розмов з голосом, схожим на голос голови Окружного адмінсуду Вовка.

За версією слідства, злочинна організація на чолі з головою Вовком (всього входило 12 осіб) мала на меті захопити державну владу шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Вищою радою правосуддя та створення штучних перешкод у їхній роботі.

Крім цього, зазначена організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних еліт та бізнес кіл. Зокрема, для цього голова суду використовував схему з подання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їх розглядом та з наперед визначеним результатом.

Раніше пресслужба Окружного адміністративного суду міста Києва повідомила про проведення в приміщенні суду обшуків у «справах Майдану» і назвала це черговою спробою дискредитації суду. У НАБУ повідомили, що обшуки здійснюють їхні слідчі й пообіцяли розкрити деталі пізніше.

Водночас ЗМІ повідомили, що НАБУ пред'явило підозру Вовку, Аблову, ще п'ятьом суддям ОАСК і Холоднюку в створенні злочинної організації та захопленні влади.

22 липня Національне антикорупційне бюро оприлюднило записи розмов з суддями Окружного адміністративного суду Києва, які свідчать про корупцію в цьому суді і Державній судовій адміністрації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: