Хмельниччина попрощалася із загиблим біля Шумів підполковником ЗСУ (фото, відео)

Хмельниччина попрощалася із загиблим біля Шумів підполковником ЗСУ (фото, відео)
Підполковника ЗСУ поховали на Алеї слави міського кладовища у Кам'янці-Подільському. У нього залишилися дружина та двоє дітей
Фото: kam-pod.gov.ua

Загиблого називають один із найкращих командирів бойових загонів, які виконують завдання на сході України з розмінування місцевості

У Кам’янці-Подільському на Хмельниччині попрощалися із загиблим під Шумами Донецької області підполковником 143-го центру розмінування Сергієм Ковалем.

Церемонія прощання тривала в понеділок, 29 березня, в клубі військової частини А-2 641, пише «Армія Інформ».

Попрощатися з Сергієм Ковалем прийшли його рідні, друзі та побратими.

Його безпосередній командир, начальник центру розмінування підполковник Олег Хоптій каже, що знайомий з підполковником Ковалем досить давно.

«Ми разом служили в Центрі розмінування, дружили близько 10 років. Він на ротаційній основі міняв мене в Афганістані. Знаю його як висококласного спеціаліста, хорошого керівника, досвідченого сапера. Це один із найкращих командирів бойових загонів, які виконують бойові завдання на сході України з розмінування місцевості від вибухонебезпечних предметів та саморобних вибухових пристроїв. За час проходження служби підполковник Коваль створив один із найкращих бойових колективів центру розмінування», – із сумом про втрату побратима підкреслив офіцер.

Близький друг Сергія Коваля Олександр Колос додав, що познайомились вони ще у 1994-му, коли вступили на навчання до Кам’янець-Подільського інженерного училища 27 років тому. Відтоді вони разом.

«Ми дуже дружили. А чотири роки тому Сергій ще й запропонував мені стати хресним батьком їхньої донечки, – пригадує Олександр. – Я погодився, хоч ми і так були, як брати. Сприйняв це за честь. Це велика втрата для нас, для родини і для України в цілому. Він був взірцевим офіцером, справжнім професіоналом, зразком для підлеглих та майстром саперної справи. Ми завжди пам’ятатимемо його усміхненим, щирим, добрим, надійним і справедливим, – запевнив друг ледь стримуючи сльози.

Міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко наголосив, що загибель чотирьох українських військовослужбовців 26 березня під Шумами, серед яких і Сергій Коваль, та поранення ще двох військових саперів з Кам’янця – це нагадування, що російсько-українська війна триває.

Військового поховали на Алеї слави міського кладовища. У нього залишилися дружина та двоє дітей. Зазначимо, у Кам’янці-Подільському 29 березня було оголошено днем жалоби.

Нагадаємо, 26 березня в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» збройні формування Російської Федерації здійснили прицільний обстріл позицій українських захисників неподалік населеного пункту Шуми.

В результаті обстрілу чотири військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил загинули, двоє отримали поранення. Серед загиблих – мешканець Кам’янець-Подільського підполковник Збройних сил України Сергій Коваль, мешканець міста Калуш Івано-Франківської області, 47-річний Сергій Барнич та мешканець міста Дубровиця Рівненської області Максим Абрамович, 1994 року народження.

Радник української делегації у ТКГ Олексій Арестович повідомив, що рішення щодо подальших дій із приводу загострення ситуації на Донбасі має бути досягнуте до 30 березня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: