Іран погрожує Ізраїлю знищенням протягом години

Іран погрожує Ізраїлю знищенням протягом години

«Ізраїль буде знищений протягом години, якщо США нападуть на нас»

Після оголошення Іраном про фактичний вихід з «ядерної угоди» і перевищення допустимої кількості збагачення урану, обстановка в регіоні не покращилася. Поки сутички тривають на рівні словесних погроз. Про це повідомляє Israelinfo.

Білий дім видав заяву, в якій говориться, що «максимальний тиск на режим триватиме до тих пір, поки його лідери не змінять свій курс».

Президент США Дональд Трамп додав у своєму Твіттері: «Іран грає з вогнем».

Голова комітету з безпеки і зовнішньої політики Ірану Мужтаба Зунур заявив, що «Ізраїль буде знищений протягом години, якщо США нападуть на нас».

У своєму виступі на телебаченні Зунур сказав, що скасування нападу США на Іран минулого тижня за 10 хвилин до атаки «було політичним блефом» і Америка ніколи не зважиться на агресію проти Ірану, знаючи, що тоді постраждає Ізраїль.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттеріш висловив занепокоєння через те, що відбувається і зауважив, що кроки Ірану не принесуть вигоду іранському народу.

Раніше президент США Дональд Трамп пригрозив Ірану потужною відповіддю аж до знищення в разі будь-якої нової атаки проти Сполучених Штатів. 

До слова, Федеральне управління цивільної авіації США видало екстрену постанову, яка забороняє американським авіаперевізникам літати в повітряному просторі Ірану над Ормузькою протокою і Оманською затокою на фоні загострення протиріч між Вашингтоном і Тегераном. 

Адміністрація Дональда Трампа відмовилася в останній момент від ударівпроти Ірану у відповідь за збиття американського безпілотника. Причини відмови від ударів не повідомляються, як і те, відмова має постійний чи тимчасовий характер.

Міністерство оборони США поділилося із журналістами деталями інциденту щодо збиття американського безпілотника Іраном. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: