Із Тарасом Шевченком можна «поспілкуватися» у доповненій реальності. Як це працює

Із Тарасом Шевченком можна «поспілкуватися» у доповненій реальності. Як це працює
Шевченко у віртуальності роздумує про те, яким він міг би бути блогером у 2021 році
Фото: ADVIN Ukraine

Усе, що потрібно мати для діалогу з Шевченком, – смартфон

Українська компанія ADVIN Ukraine запустила унікальний проєкт. Видатного українського письменника Тараса Шевченка відтворили у віртуальному світі, де з ним можна поспілкуватися.

Такий проєкт розробили до дня народження поета. Працівники компанії зазначили, що з віртуальним Шевченком зможе поспілкуватися кожен.

Усе, що потрібно мати для діалогу з поетом – смартфон. Варто зазначити, що Шевченка відтворили у digital-форматі. Він розмовляє «мовою» сучасного покоління.

Шевченко у віртуальності роздумує про те, яким він міг би бути блогером у 2021 році. Також він розповів, що якби знав, що його фото буде на 100-гривневій купюрі – намалював би себе усміхненим.

Розробники назвали проєкт соціальним. Його створили, аби привернути увагу до поета в новому та інноваційному форматі.

Як поговорити з віртуальним Шевченком? Щоби розпочати таке спілкування, необхідно перейти на сайт проєкту. Там буде QR-код, який треба відсканувати за допомогою телефона.

Сьогодні, 10 березня, роковини смерті українського поета, художника Тараса Шевченка. Він помер 160 років тому в Санкт-Петербурзі.

Предстоятель ПЦУ блаженнійший митрополит Епіфаній розповів, що Шевченка намагалися представити атеїстом, бо він критикував тогочасну російську церкву.

Священики з Прикарпаття записали відео, де акапельно заспівали та прочитали вірші поета. У Криму українські музиканти записали реп на вірш Шевченка.

Посольство США в Україні нагадало про зв’язки Тараса Шевченка зі США та дружбу з афроамериканським актором Айорою Олдріджем.

На Вінниччині у селі Війтівка Бершадського району місцеві активісти встановили пам'ятник Тарасу Шевченку до річниці його народження 9 березня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: