Єрмака призначено головою Конгресу місцевих і регіональних влад

Єрмака призначено головою Конгресу місцевих і регіональних влад
За словами голови Офісу президента, президія проводитиме засідання щомісяця
Фото: РБК-Україна

Єрмак: «Конгрес розв'язуватиме питання, які не можуть вирішити громади»

Голову Офісу президента України Андрія Єрмака обрано головою президії Конгресу місцевих і регіональних влад. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Ми реалізували право президії Конгресу обрати голову. Вітаю вас, Андрію Борисовичу», – оголосив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко під час обрання голови президії Конгресу місцевих і регіональних влад на спільному з Національною радою реформ засіданні.

Голосування проводилося під час спільного засідання президії Конгресу та Національної ради реформ. Його учасники одностайно підтримали кандидатуру Єрмака. «Конгрес розв'язуватиме питання, які не можуть вирішити громади», – пообіцяв Єрмак. За його словами, президія проводитиме засідання щомісяця.

Нагадаємо, президент Зеленський назвав реформу місцевого самоврядування однією з найуспішніших в Україні.

До слова, на думку народного депутата багатьох минулих скликань, відомого конституціоналіста Юрія Ключковського, Конгрес місцевих та регіональних влад при президентові України (КМРВ) створюється з перевищенням повноважень виконавчої влади. В інтервʼю «Главкому» він звернув увагу на те, що таким чином голова виконавчої гілки, яким є президент, втручається у здійснення місцевого самоврядування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: