Коли вакцина Johnson&Johnson з'явиться в Україні

Коли вакцина Johnson&Johnson з'явиться в Україні
Поки будемо вакцинуватися іншими препаратами

Україна веде перемовини з виробником однодозної вакцини

Поки що ковід-вакцини Janssen виробника (Johnson&Johnson) в Україні не буде. Про це в ефірі на Україна 24 розповів головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

«Є кілька проблем. По-перше, Johnson&Johnson – це єдина вакцина з одноразовим введенням. У цьому її привабливість, тому що дуже багато країн хочуть отримати однодозну вакцину, її дуже швидко можна використовувати. На жаль, сам виробник виробляє доволі невелику кількість, і тому ми зараз лише ведемо перемовини щодо постачання таких вакцин в Україну», – сказав Кузін.

В Україні 390 осіб отримали вакцину Johnson&Johnson. Ці люди – співробітники приватної компанії, їхню вакцинацію профінансувало США.

Нагадаємо, раніше Міністерство охорони здоров’я зареєструвало в Україні вакцину Janssen (Johnson&Johnson) від Covid-19 для екстреного медичного застосування.

Європейське агентство лікарських засобів (EMA) опублікувало попередній звіт про побічні ефекти після вакцинації. Досліджували дію препаратів, схвалених в Євросоюзі.

Нагадаємо, у Pfizer і BioNTech заявили про розробку спеціальної вакцини проти «Дельта» штаму коронавірусу. Її випробування можуть початися вже в серпні. Як заявили у компанії, перша партія вакцини вже готова.

Читайте також:


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: