МОЗ планує забов’язати лікарні переносити планові операції через коронавірус

МОЗ планує забов’язати лікарні переносити планові операції через коронавірус
МОЗ планує забов’язати лікарні переносити планові операції через коронавірус

Лікарні хочуть підготувати до надання допомоги людям, у яких можуть виявити коронавірус

Міністр охорони здоров’я Ілля Ємець 16 березня підпише наказ, який зобов’язуватиме медзаклади переносити планові операції. Таким чином лікарні хочуть підготувати до надання допомоги людям, у яких можуть виявити коронавірус.

Про це на брифінгу повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

За його словами, операції переноситимуть на пізніший термін, «щоб ми звільняли заклади охорони здоров’я і були готові для надання якісної ефективної медичної допомоги, яку будуть потребувати українці (на випадок поширення коронавірусу — ред.».

15 березня міністр охорони здоров'я України Ілля Ємець запропонував обмежити в Україні масові зібрання понад 10 людей, закрити заклади громадського харчування та торгово-розважальні центри, обмежити пересування в середині країни, запровадити дистанційний режим роботи та переглянути режим роботи громадського транспорту.

Також Ємець пропонує негайно, з урахуванням ситуації, перепрофілювати лікарні в інфекційні, опрацьовувати лише невідкладні випадки, скасувати всі невідкладні заходи та направити всі ресурси на підготовку до боротьби з інфекцією.

Як повідомлялося, 13 березня в Україні зафіксовано першу смерть від коронавірусу. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко підтвердив на брифінгу інформацію про смерть 71-річної жінки в Житомрській області.

Слід зазначити, що пацієнтка з коронавірусом на Житомирщині, у якої 12 березня виявили вірус, не відразу звернулася за допомогою до лікарів і не самоізолювалася, а ходила до церкви і приймала гостей.

У райцентрі Радомишль, у якому в жінки пенсійного віку був виявлений коронавірус, запровадили надзвичайний стан.

У п’ятницю на Житомирщині дезінфікували автовокзал і церкву в Радомишлі, які відвідувала інфікована коронавірусом жінка, що померла. 

Згодом медики розповіли про симптоми першої жертви коронавірусу в Україні.

Нагадаємо, медики з Гонконгу назвали важкі наслідки пневмонії COVID-19, викликаної коронавірусом нового типу. За їх словами, у пацієнтів, що вилікувалися, можуть спостерігатися погіршення функцій легенів і задуха при швидкій ходьбі.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: