Мураєв розказав, в якій країні Медведчук ховає свої «фаберже»

Мураєв розказав, в якій країні Медведчук ховає свої «фаберже»
Ми ж чудово розуміємо, чиїм інструментом є Медведчук в нашій країні, – Мураєв
Фото з відкритих джерел

Політик не вважає останні санкції проти Медведчука політичним тиском, бо «носієм рейтингу ОПЗЖ є Юрій Бойко»

Українці чудово розуміють, чиїм інструментом є голова партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктор Медведчук у нашій країні й де в нього та його дружини Оксани Марченко розташований бізнес. Відповідно і його «фаберже» містяться там. Про це в інтерв’ю Главкому розповів депутат Харківської облради двох скликань, народний депутат України VII і VIII скликань Євгеній Мураєв.

«Я не вірю в людську дурість. Якби хтось торгував із непідконтрольними Україні територіями, він би не робив це лінійно – для цього існує низка фірм-прокладок. Тому не вірю, що є прямі договори між ОРДЛО та бенефіціарами, пов’язаними з Медведчуком. Це рішення прийняте «по понятіям», – розповів Мураєв.

Також він додав, що коли у Служби безпеки України є докази цього, вона має пред’явити звинувачення, отримати рішення суду та проводити подальші арешти активів.

«Всі офіційні канали спілкування між Україною та Росією були знищені раніше: ми ж не спілкуємось через посольства із дотриманням протоколу. Так, Медведчук провів два обміни, але, думаю, офіційна дипломатія зробила б набагато більше», – сказав Мураєв.

Нагадаємо, 19 лютого РНБО запровадила санкції проти народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Проте попри санкції він може і далі використовувати свої автомобілі та нерухомість.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Медведчук і його дружина – терористичне угруповання, яке свідомо фінансує бойовиків ОРДЛО.

Раніше на Медведчука наклали санкції, заблокувавши роботу трьох його телеканалів – «112 Україна», ZIK та NewsOne. Блокування телеканалів сталося на підставі дій правоохоронних органів.

Згодом в одному з інтернет-видань було оприлюднено запис нібито розмови колишнього помічника президента Росії Владислава Суркова та Віктора Медведчука, які в 2014 році обговорювали постачання електроенергії в окупований Крим й обмін полоненими на Донбасі.

Служба безпеки України підтвердила інформацію про проведення 9 березня допиту Медведчука в межах розслідування справи про державну зраду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: