НАБУ проти НАЗК: Ситник заявляє, що у справі фігурують люди з Банкової, СБУ і нардеп

НАБУ проти НАЗК: Ситник заявляє, що у справі фігурують люди з Банкової, СБУ і нардеп
Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник

Глава НАБУ стверджує, що в матеріалах справи зафіксовано хабар у розмірі 1 мільйон гривень від народного депутата за підробку даних в декларації

У кримінальному провадженні щодо можливої корупції в НАЗК фігурують співробітники Адміністрації президента й Служби безпеки України, а також нардеп з хабарем у мільйон гривень.

Про це повідомив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник у відповіді на депутатський запит Мустафи Найема.

«Детективами НАБУ 10.11.2017 до ЄРДР внесено відомості за заявою фізичної особи про можливі факти вчинення низки корупційних злочинів злочинною групою у складі голови, членів та керівника департаменту НАЗК, заступником керівника департаменту АП, а також заступником начальника управління у складі центрального апарату СБУ», - йдеться в листі.

Крім того, в матеріалах справи зафіксовано хабар у розмірі 1 мільйон гривень від народного депутата за підробку даних в декларації.

dac4577-1

За словами Ситника, 10 листопада НАБУ всю інформацію щодо справи передало до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, проте процесуальний керівник провадження був призначений тільки через п'ять днів.

Також, зазначає глава бюро, детективи НАБУ двічі направляли в САП клопотання про проведення невідкладних слідчих дій, проте в їх підписанні було відмовлено через нібито необґрунтованість.

Крім цього, пише Ситник, «невідомими прокурорами» САП справа була перекваліфікована – з особливо тяжкого злочину (від 8 до 12 років тюрми) на злочин середньої тяжкості, що передбачає до 3-х років позбавлення волі (зі статті 368 «Хабар» на статтю 364 «Зловживання владою»).

Нагадаємо, керівник Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак заявляє про організовану проти неї інформаційну атаку.

Раніше керівник департаменту фінансового контролю Національного агентства з запобігання корупції Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій. Соломатіна заявила, що члени НАЗК змушували представників департаменту фінансового контролю перевіряти тих, хто не мав підлягати перевірці.

За даними Соломатіної, у НАЗК використовують е-декларування для покривання чиновників, лояльних до влади, розправи над незгодними та з метою особистого збагачення голови Наталії Корчак та членів НАЗК. За її словами, результати перевірок фальсифікуються так, як це потрібно керівництву.

Вона також стверджувала, що нібито представник Адміністрації президента України Олексій Горащенков є «куратором» роботи НАЗК.

Сам Горащенков заперечує, що займався кураторством діяльності НАЗК.

У Корчак спростували всі звинувачення Соломатіної та позвалися на неї до суду. 

Генеральний прокурор ухвалив рішення про передачу Службі безпеки України справи щодо керівництва НАЗК, яку розслідувало НАБУ.

Ганна Соломатіна та завідувач сектору внутрішнього аудиту НАЗК Оксана Дівніч мають намір подати позов до генерального прокурора Юрія Луценка та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури через передачу справи про маніпуляції в НАЗК до Служби безпеки України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: