Навальний отримав строк у справі про шахрайство

Навальний отримав строк у справі про шахрайство
Навальному дали дев'ять років у справі про шахрайство і неповагу до суду
фото: РІА

Головного російського опозиціонера Олексія Навального визнали винним у справі про шахрайство і неповагу до суду

Навальний отримав у Лефортівському суді Москви новий тюремний строк. Про це пише «Медуза».

Опозиційного політика засудили до дев’яти років ув’язнення у колонії суворого режиму. Крім цього, Навальний має виплатити штраф розміром 1,2 млн рублів (402 тис. грн).

Опозиціонера звинувачували у тому, що він нібито витратив 356 млн рублів, перерахованих у різні фонди, на власні потреби. Крім того, до цієї справи також був долучений епізод щодо неповаги до суду. Цей епізод з’явився у кримінальній справі політика навесні 2021 року, а підставою був епізод із суду в іншій справі – про наклеп на ветерана.

Вирок Олексію оголосили не у Москві, а на виїзному засіданні суду в колонії №2 міста Покров у ВладимирськІй області Росії, де він відбуває нинішнє покарання.

Сам Навальний стримано прокоментував у Twitter новий вирок, заявивши лише, що спеціально для цього судового засідання приготував футболку із цитатою зі свого улюбленого серіалу. Але тюремна влада, зазначив ув’язнений політик, забрала футболу, розцінивши фразу на футболці як екстремістську.

Нагадаємо, російський опозиціонер Олексій Навальний закликав жителів Росії виходити на протести проти війни в Україні. Звернення він опублікував у своєму інстаграмі.

Після повернення до Росії у січні 2021 року Олексію Навальному замінили умовний термін на реальний. З урахуванням домашнього арешту опозиціонер повинен провести під вартою два роки і шість місяців.

До слова, HBO та CNN зняли фільм про отруєння «Новачком» Навального.

Як відомо, засуджений російський опозиційний політик Олексій Навальний вибрав у колонії професію швачки.

Раніше Навальний отримав від Європарламенту премію імені Андрія Сахарова «За свободу думки» – головну нагороду Євросоюзу в області прав людини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: