Новообраний президент Ізраїлю зробив третє щеплення

Новообраний президент Ізраїлю зробив третє щеплення
Прзидент щепився препаратом від Pfizer/BioNTech
Фото з відкритих джерел

Разом з Іцхаком Герцогом третю дозу вакцини отримуватимуть ізраїльтяни старші 60 років

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог отримав третю – бустерну – дозу вакцини, яку в цій країні почали вводити особам старше 60 років (наприкінці вересня Герцогу виповниться 61). Як пише The Times of Israel, Бустерну дозу отримав не лише президент, але і його дружина. Вони розпочали курс щеплень.

«Простягни руку і зроби щеплення!», – написав ізраїльський президент у Твіттері, куди виклав свою світлину із центру вакцинації.

Поруч з ними був прем'єр-міністр країни Нафталі Беннетт.

«Ізраїль є першопрохідцем у просуванні третьої дози для людей у віці 60 років і старше», – сказав Беннетт.

Вакцинувався також колишній прем'єр-міністр Ізраїлю 71-річний Біньямін Нетаніягу і його дружина 62-річна Сара Нетаніягу. Нетаніягу отримав першу дозу вакцини 19 грудня 2020 року, ставши першим вакцинованих в Ізраїлі. Друга доза вакцина була введена йому 9 січня.

Національну кампанію з додаткової вакцинації літніх громадян оголосили у країні 29 липня. Втім, третю ін'єкцію вакцини почали робити лише людям, які щепились не раніше ніж пʼять місяців тому. Але за умови, що друга доза була також від Pfizer.

Наразі уряд країни сподівається, що вакцинація бустерними дозами допоможе уникнути подальших карантинних обмежень, які дорого обходяться країні.

Зазначимо, бустерна доза – це коли людина отримала дві дози стандартного щеплення і через пів року–рік отримує ще одну додаткову – підсилювальну. У ВООЗ раніше закликали заможні країни не починати вакцинацію третіми дозами препаратів проти коронавірусу, поки бідніші країни не мають доступу до них.

Вакцинація в Ізраїлі препаратом від Pfizer почалася 20 грудня 2020 року.

Від початку вакцинальної кампанії в Ізраїлі першу дозу щеплення отримали 5,78 мільйонів ізраїльтян, другу – 5,37 мільйонів.

Загалом населення в країні складає трохи більше ніж 9 мільйонів людей.

Через штам «Дельта» в країні, зросла кількість інфікувань коронавірусом.

Як уже повідомлялося, Ісаак Герцог був обраний одинадцятим президентом Ізраїлю на початку червня. Він отримав підтримку 87 зі 120 членів Кнесету. Конкурентка Герцога, громадська активістка Міріам Перец, набрала лише 27 голосів.

Нагадаємо, що Ізраїльський парламент (Кнесет) 13 червня провів голосування щодо нового уряду, на чолі якого вже не буде Біньямін Нетаньягу, який 12 років був прем’єр-міністром. Уряд очолив Нафталі Беннет.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: