Один із фаворитів президентської кампанії в США зійшов з перегонів

Один із фаворитів президентської кампанії в США зійшов з перегонів
Піт Буттіджич, колишній мер міста Саут-Бенд у штаті Індіана

Буттіджич оголосив про свій вихід з перегонів за місце представника Демпартії на президентських виборах США

Один із фаворитів президентської кампанії в США серед демократів Піт Бутіджич вирішив завершити свою участь у президентських перегонах.

Про це повідомляє DW.

38-річний Буттіджич, колишній мер міста Саут-Бенд у штаті Індіана, оголосив про свій вихід з перегонів за місце представника Демпартії на президентських виборах США в ніч на понеділок, 2 березня.

«Нашою метою завжди було допомогти об'єднати американців, щоб перемогти Дональда Трампа… Ми повинні визнати, що на даному етапі кращий спосіб зберегти віру в досягнення цих цілей — це відійти в бік і допомогти об'єднати нашу партію і нашу країну. Тому сьогодні ввечері я приймаю важке рішення призупинити свою кампанію», — заявив Буттіджич.

Нагадаємо, раніше Буттіджич мінімально переміг на кокусах Демпартії в штаті Айова. Однак на праймеріз у Південній Кароліні 29 лютого — навіть не увійшов до трійки лідерів.

Президент США Дональд Трамп у своєму Twitter написав, що голоси Буттіджича відійдуть Джо Байдену, який вперше виграв праймеріз у Південній Кароліні.

Як зазначає видання, перемога Байдена може допомогти йому переломити ситуацію перед так званим «супервівторком» — першим вівторком березня, коли праймеріз пройдуть відразу у 15 штатах США.

Вибори нового президента США заплановані на осінь цього року.

Нагадаємо: раніше The Washington Post повідомила, що РФ збирається підтримати на виборах президента Сполучених Штатів сенатора від штату Вермонт Берні Сандерса, готуючи кампанію по втручанню в американські вибори у 2020 році.

Як повідомлялося, Сандерс випередив інших кандидатів у президенти США від демократів.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: