Польща пускає білорусів до країни без віз

Польща пускає білорусів до країни без віз

Білоруси тікають до Польщі від переслідувань влади

Влада Польщі пропустили на свою територію громадян Білорусі без віз і необхідних документів. До Польщі виїхали вже кілька десятків білорусів.

Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, передає видання WP.

«Кілька десятків громадян Білорусі, які постраждали від режиму президента Білорусі Олександра Лукашенка, знайшли допомогу на території Польщі», - повідомив Моравецький.

При цьому він зазначив, що попросив міністра охорони здоров'я підготувати лікарні, щоб мати можливість приймати людей з Білорусі.

Також прем'єр закликав владу Білорусі звільнити ув'язнених і заарештованих членів Координаційної ради.

Моравецький зазначив, що білоруси, які приїжджають у Польщу, дуже допомагають польській економіці, незалежно від того, студенти це чи робітники. Він додав, що спрощений в'їзд буде надано в тому числі для охочих навчатися в польських вишах. Ще є час, щоб розпочати заняття з 1 жовтня.

Крім того, білоруси шукають притулку у Литві. В останні дні з проханням про надання притулку в Литві звернулися 11 громадян Білорусі. 

Напередодні Зеленський пообіцяв рятувати білорусів. Він запропонував спростити умови для в’їзду білорусів, оскільки у Білорусі «вкрай напружена внутрішньополітична ситуація».

Раніше повідомлялося, що Україна посилює контроль на кордоні з БілоруссюНаразі на кордоні працює сім пунктів пропуску, щодня кордон перетинають 4-5 тисяч осіб.

Крім того нагадаємо, що з 1 вересня Україна вводить нові правила поїздок до Білорусі.

Як відомо, у Білорусі тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня. За офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: