Понад 10 російських кораблів вийшли в Чорне море у відповідь на навчання НАТО

Понад 10 російських кораблів вийшли в Чорне море у відповідь на навчання НАТО

У заході задіяні ракетні, протичовнові кораблі, підводні човни, нейтральні сили, допоміжні і рятувальні судна, залучені літаки і вертольоти морської авіації та сили ППО флоту

Понад 10 кораблів Чорноморського флоту Російської Федерації вийшли з баз в анексованому Севастополі і Новоросійську для проведення навчань у морських полігонах у Чорному морі на тлі навчань НАТО «Морський щит - 2019» (Sea Shield – 2019). Про це в четвер, 11 квітня, повідомляє прес-служба Південного військового округу Міноборони Росії.

«На першому етапі навчань угрупування кораблів при виході з пунктів базування здійснило проведення за тралом, а потім у складі тактичних груп провели навчання з протиповітряної оборони», – йдеться в повідомленні.

У заході задіяні понад 10 кораблів, серед яких ракетні, протичовнові кораблі, підводні човни, нейтральні сили, допоміжні і рятувальні судна, залучені літаки і вертольоти морської авіації та сили ППО флоту.

Зазначається, що паралельно десант морської піхоти висадився на берег загальновійськового полігону в окупованому Криму. Підрозділи морської піхоти Чорноморського флоту відпрацювали завдання десантування з великих десантних кораблів і в складі аеромобільних груп із вертольотів армійської авіації.

Як повідомлялось, у Чорному морі з 5 по 13 квітня проходять масштабні багатонаціональні морські навчання Північноатлантичного договору «Морський щит - 2019» (Sea Shield – 2019).

Нагадаємо, у НАТО визнають прагнення України до членства в Альянсі.

Раніше представник США в НАТО Кей Бейлі Гатчісон заявила про можливість посилення оборони в Чорному морі.

Генсек Альянсу Єнс Столтенберг підтвердив, що НАТО планує посилити військову присутність в Чорному морі.

Також НАТО має намір гарантувати прохід українських суден через Керченську протоку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: