Порошенко заявив, що Путін погрожує східним кордонам НАТО

Порошенко заявив, що Путін погрожує східним кордонам НАТО

Український президент закликав міжнародну спільноту зупинити російську агресію

Російська Федерація (РФ) готується встановити повітряний контроль над територією, де проходять газо- і нафтопроводи в Європу.

Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю італійській щоденній газеті Corriere della Sera, повідомляється на офіційному сайті глави держави.

За його словами, в даний час напруженість в Азовському морі привернула увагу міжнародного співтовариства, але одночасно російські винищувачі порушують український повітряний простір в різних частинах кордону і в Прибалтиці.

«Вони також готуються взяти повітряний контроль над територією, де проходять газо- та нафтопроводи, якими вуглеводні поставляються в Європу. Путін погрожує східним кордонам НАТО. Якщо ви і надалі мовчатимете, Путін буде знати, що він може продовжувати експансію та отримувати нові переваги», - підкреслив глава держави.

Порошенко зазначив, що українці, ніколи не хотіли посилення кризи.

«Зіткнення в Керченській протоці захотіли і запланували в Москві. Після вторгнення на Донбас та агресії в Криму, тепер вони хочуть забрати Азовське море, вигнати нас і прибрати собі інші наші території. Наївні ті, хто дозволяють ввести себе в оману кремлівською пропагандою», - наголосив Президент. Він подякував Президенту США Дональду Трампу за рішення не зустрічатися з Путіним на саміті Великої двадцятки. «Тепер російський лідер в ізоляції. Я також вдячний за дії пані Меркель зі стримування експансії Москви. Але це не означає, що росіяни не продовжуватимуть свою політику вторгнення», - додав він.

Глава держави підкреслив, що Україна завжди активно шукала шляхи дипломатичного вирішення ситуації на противагу будь-яким військовим рішенням.

«Але саме росіяни відбирають, окуповують наші регіони, переслідують українське населення. Російські військові черевики давно крокують по нашим землям», - сказав Порошенко.

Нагадаємо, 26 листопада народні депутати підтримали указ президента Петра Порошенка №9338 щодо запровадження воєнного стану в Україні.

Як повідомлялося, воєнний стан запроваджено в тих областях, де Росія може нанести удар.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: