Протоієрей Георгій Коваленко застеріг Московський патріархат від перетворення у секту

Протоієрей Георгій Коваленко застеріг Московський патріархат від перетворення у секту

Експерт вважає, що в РПЦ і УПЦ МП обрали курс на самоізоляцію

Протоірей Георгій Коваленко говорить, що сьогодні Московський патріархат оголошує «війну всьому світові» через Томос для України.

За словами протоірея, позиція Московського патріархату, не конструктивна і не діалогова. «Вона агресивна, а їхні методи дають підстави сумніватися у християнському підґрунті заяв і рішень, що виходять із цієї церкви», - зазначає Коваленко в інтерв’ю «Главкому».

На думку Коваленка, в МП формують певну ексклюзивістську свідомість, за якою тільки вони є справжніми православними, тому там обирають ізоляцію. «І це стане причиною звуження кола їхніх прихильників, бо вони «сповідуватимуть ідеологію закритої спільноти, сектантську ідеологію», - пояснює протоірей.

Георгій Коваленко зазначає, що ізоляція РПЦ і, зокрема Московського патріархату, відштовне від них навіть тих людей, які потенційно могли би вагатися.

Як повідомлялося, синод Константинопольського патріархату 11 жовтня ухвалив, що у 1686 році Київську митрополію Руській церкві передали незаконно. Також Константинопольський патріархат зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та глави УАПЦ Макарія. Також опубліковано текст рішення синоду Константинопольського патріархату щодо української церкви.

Найближчим часом буде скликаний архієрейський собор для об'єднання трьох церков. 

У Московському патріархаті пояснили, які наслідки матиме рішення синоду РПЦ. Також повідомлялося, за якої умови РПЦ відновить відносини з Константинополем.

В УПЦ КП вважають, що синод РПЦ повторює агресивну політику Кремля щодо України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: