Сексуального насильства зазнала кожна третя жінка у світі – ВООЗ

Сексуального насильства зазнала кожна третя жінка у світі – ВООЗ
Експерти ВООЗ проаналізували дані опитувань про насильство у 161 країні, які проводили упродовж 2000-2018 років
Фото з відкритих джерел

Сьогодні жертвами домашнього насильства стають жінки у молодшому віці, хоча загальна кількість постраждалих залишається незмінною

Всесвітня організація охорони здоров’я провела новий аналіз, згідно з яким кожна третя жінка у світі, а це 736 млн осіб, зазнала фізичного чи сексуального насильства.

ВООЗ провела найбільше дослідження, оновивши попередні оцінки, опубліковані ще у 2013 році.

Організація проаналізувала дані опитувань у 161 країні з 2000 до 2018 року.

Новий звіт свідчить про те, що на сьогодні жертвами домашнього насильства стають жінки у молодшому віці, хоча загальна кількість постраждалих залишається незмінною.

Кожна четверта жінка у віці від 15 до 24 років вже зазнала насильства з боку свого інтимного партнера. Кожна третя жінка зазнала сексуального насильства за все своє життя.

Окрім того, у ВООЗ встановили, що саме насильство з боку інтимних партнерів є найпоширенішою формою жорстокого поводження у світі. Про нього заявили близько 641 млн жінок. 6% жінок світу зазначили, що на них напала стороння людина.

Зазначимо, що в Україні можуть зрости штрафи за домашнє насильство. Згідно з ухваленим у першому читанні законопроєктом №3908-1, штрафи за домашнє насильство можуть підвищити у сотні разів – від 17 до 68 тис. грн. Наразі вони становлять від 170 грн до 680 грн. Також до покарань додали суспільно корисні роботи. Гроші за їхнє виконання планують перераховувати постраждалій стороні.

Окрім того, у законопроєкті пропонується притягувати військових до відповідальності за домашнє насильство на загальних підставах, а не на підставі дисциплінарного статуту.

Також нагадаємо, що новий притулок для жертв домашнього насильства зʼявиться у Києві. Він має розв’язати проблему тих, хто після 10-денного перебування в кімнатах кризового реагування не зміг вирішити питання з подальшим проживанням.

Як повідомлялося раніше, у грудні притулок для жінок, що стали жертвами домашнього насильства почав працювати у Білій Церкві.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: