Скандал в Оборонпромі: НАБУ відкрило ще одну справу

Скандал в Оборонпромі: НАБУ відкрило ще одну справу

Відомості до ЄРДР внесені за фактом заволодіння коштами держбюджету

Національне антикорупційне бюро після випуску нової серії розслідування журналістів за схемами в оборонному комплексі відкрило ще одну справу за кваліфікацією ч. 5 ст. 191 КК України. Про це у вівторок, 5 березня, повідомляє прес-служба НАБУ в Facebook

«Відомості в ЄРДР внесені за фактом заволодіння коштами держбюджету, вчиненого за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі шляхом зловживання службовим становищем посадовими особами з керівників державної компанії «Укрспецекспорт», під час здійснення закупівлі деталей і комплектуючих для авіатехніки», - йдеться в повідомленні. 

У НАБУ також заявили, що наведені факти і листування між фігурантами оприлюднених трьох частин розслідування журналістів ГПУ в НАБУ ніколи не передавала. 

Відзначимо, після виходу перших частин розслідування, НАБУ почали досудове розслідування за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. 

Самі журналісти заявили, що правоохоронці не зверталися до них з приводу матеріалів розслідування.

Як повідомлялося, напередодні НАБУ затримало колишнього директора «Укрспецекспорту» і ще чотирьох чиновників за підозрою в розтраті 55 мільйонів гривень.

Посадовців підозрюють у вчиненні службового підроблення та умисної, з використанням службового становища за попередньою змовою розтрати майна, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави.

Під час досудового розслідування встановили, що колишній директор «Спецтехноекспорт» зі своїми заступниками, директором департаменту та завідувачем сектора цього підприємства організували схему виводу коштів підприємства закордон на користь іноземної юридичної особи.

Наразі зазначені особи, у тому числі колишній та нинішній директори дочірнього підприємства, затримані в порядку, передбаченому ст.208 КПК України.

Слід додати, Турчинов скличе засідання РНБО щодо реформування «Укроборонпрому».

Президент України Петро Порошенко вимагає термінового розслідування оприлюднених фактів про нібито зловживання в «оборонці». 

 Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: