США попереджають про підготовку Росією вбивств на території України

США попереджають про підготовку Росією вбивств на території України
Після захоплення території України російська влада планує розгорнути на окупованій території масові репресії 
фото: df.news

Росія, нібито, складає списки українців, що «підлягають знищенню»

США попередили ООН, що мають у розпорядженні інформацію про складання Росією списків українських громадян, які «підлягають вбивству або відправленню в табори» у разі вторгнення. Про це йдеться у листі, надісланому представником США в установах ООН в Женеві Батшебой Нелл Крокер Верховному комісару ООН з прав людини Мішель Бачелет, повідомляє Голос Америки.

У листі, що з'явився на тлі попереджень Вашингтона про швидке вторгнення російських військ, сконцентрованих біля кордону України, йдеться про те, що США «глибоко стурбовані» та попереджають про потенційну «катастрофу з правами людини».

США мають «достовірну інформацію, яка вказує на те, що російські сили складають списки українців, які підлягають вбивству або відправленню в табори після військового вторгнення», йдеться у листі.

«Ми також маємо достовірну інформацію про те, що російські сили, ймовірно, вдадуться до летальних заходів для розгону мирних протестів», – йдеться у посланні, адресованому Верховному комісару ООН з прав людини Мішель Бачелет.

У листі також йдеться, що вторгнення Росії в Україну може спричинити такі зловживання, як викрадення людей або тортури, і може обернутися переслідуваннями політичних дисидентів і представників релігійних і етнічних меншин.

Нагадаємо, Білий дім заявляє, що у планах Росії – «надзвичайно насильницьке» вторгнення в Україну, аби «розчавити» український народ.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: