У Дніпро випустили понад мільйон червонокнижних риб

У Дніпро випустили понад мільйон червонокнижних риб
Осетрові перебувають на межі знищення

Річку зарибили червонокнижними видами стерляді та севрюги

На Херсонщині триває зариблення Дніпра мальками осетрових видів риб, які занесені до Червоної книги України. У пониззя річки поблизу Херсона вже вселено 1 млн 83 тис. 14 екземплярів (3969 кг) стерляді та 52 тис. 199 екземплярів (94 кг) севрюги, якою востаннє поповнювали Дніпро ще 2008 року.

Рибопосадковий матеріал виростив Виробничо-експериментальний Дніпровський осетровий рибовідтворювальний завод ім. академіка С.Т. Артющика Держрибагентства. Всі роботи відбувалися за кошти державного бюджету. Про це інформує Урядовий портал.

Осетрові знаходяться на межі знищення. З 27-ми видів осетрових в Україні зустрічаються шість: білуга звичайна, севрюга звичайна, стерлядь прісноводна, осетер російський, осетер атлантичний та осетер-шип.

Проте останні двоє за попередні кілька десятиріч жодного разу в уловах не фіксувалися і вважаються зниклими на території нашої держави. Решта видів має статус «вразливий» або «зникаючий», всі вони занесені до Червоної книги України.

Нагадаємо, раніше рибоохоронний патруль Київщини спільно з працівниками Переяславського відділу поліції зафіксував порушення природоохоронного законодавства. Так, о 4-й годині на Канівському водосховищі викрито двох громадян, які здійснювали вилов риби з човна за допомогою 5-ти сіток.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: