У Вухані заборонили розводити та їсти диких тварин

У Вухані заборонили розводити та їсти диких тварин
Вухань ввів заборону на вживання в їжу, полювання і незаконну торгівлю дикими тваринами

Рішення прийняли через спалах коронавірусу, що передався від тварин людям

У китайському місті Вухань заборонили вживати в їжу диких тварин, полювати на них, нелегально ними торгувати або розводити. Про це заявив уряд Вуханя в середу, 20 травня.

«Вводиться повна заборона на вживання в їжу диких тварин, полювання на них, незаконну торгівлю дикими тваринами, а також розведення диких тварин у неволі з метою вживання їх в їжу», - кажуть в документі і уточнюють, що заходи будуть діяти протягом п'яти років.

Зокрема «забороняється вживання в їжу диких тварин і продуктів з них, зокрема всіх наземних тварин, в тому числі включених до державного переліку охоронюваних диких тварин, державний перелік диких тварин, що представляють наукову або економічну значимість, тварин, які виросли і розмножуються у звичайних природних умовах, вирощуваних людиною тварин».

Дія указу розповсюджується і на рідкісних тварин, які знаходяться під загрозою зникнення, а також тварин, споживання яких заборонено законом і нормативно-правовими актами.

Заборона на торгівлю поширюється на ринки, торгові майданчики в інтернеті, магазини та інші торгові місця. Також наголошується, що жодна організація чи фізична особа не має права розміщувати рекламу, закликати до вживання в їжу диких тварин і продуктів з них.

До слова, вчені дійшли висновку, що наступний небезпечний вірус може прийти з Амазонії

Зазначимо, раніше американський журнал Newsweek оприлюднив інформацію про те, що відбувалося з лабораторії Інституту вірусології в китайському місті Вухань. У доповіді вказують, що справжня природа нового коронавіріусу, ймовірно, ніколи не буде встановлена. Однак і автори доповіді, і всі вчені, категорично відкидають можливість навмисного створення і поширення SARS-CoV-2 як біологічної зброї.

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео заявив про наявність значної кількості доказів того, що коронавірус почав поширюватися з лабораторії в китайському Вухані.

Іноземна розвідка підготувала доповідь щодо причетності Китаю до пандемії Covid-19. На 15 сторінках досьє йдеться, що Китай навмисно приховував або знищив докази про спалах коронавірусу, зробивши «напад на міжнародну прозорість», який забрав десятки тисяч життів. 

Нагадаємо, спецслужби США прийшли до висновку, що новий коронавірус Covid-19 не був виведений штучно або генетично модифікований.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: