Українська делегація в ПАРЄ підніме тему отруєння Навального

Українська делегація в ПАРЄ підніме тему отруєння Навального
Навальний збирається повернутися в Росію 17 січня
Фото з відкритих джерел

Українська делегація в ПАРЄ підніме тему отруєння Навального

Українська делегація в ПАРЄ підніматиме питання, які стосуються отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповіла нова голова української делегації в ПАРЄ Марія Мезенцева.

«Одна з наших колег запропонувала таку ініціативу. Я думаю, що це відмітить і та частина росіян, яка не вірить у «громадянську війну» в нашій країні, не вірить Путіну, але вірить у те, що сама їх країна може колись змінитися», – повідомила Мезенцева.

За її словами, кричущий кейс Навального може допомогти переконати російських делегатів у тому, що Росія потребує політичних змін.

Нагадаємо, російський опозиціонер Олексій Навальний заявив, що після лікування в німецькій клініці «Шаріте» збирається повернутися в Росію 17 січня. Однак там він з 29 грудня перебуває у федеральному розшуку.

Як повідомлялося раніше, російському опозиціонеру Олексію Навальному стало зле під час перельоту з Томська в Москву. Він був госпіталізований до лікарні в Омську. Потім опозиціонера перевезли на лікування до німецької клініки «Шаріте». Німецькі експерти виявили в організмі Навального сліди отруєння нервово-паралітичною речовиною групи «Новічок». Лабораторії Німеччини, Франції та Швеції, а також експерти Організації заборони хімічної зброї підтвердили факт отруєння.

Згодом на своєму YouTube каналі Олексій Навальний оприлюднив фільм-розслідування на основі розслідування групи Bellingcat, в якому стверджується, що співробітники ФСБ стежили за опозиціонером і ймовірно саме вони причетні до його отруєння.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: