Уже 200 млн американців отримали щеплення від Covid-19

Уже 200 млн американців отримали щеплення від Covid-19
У середньому, за тиждень у США роблять понад 3 мільйони щеплень від коронавірусу.
Фото: AP

Байден виконав свою обіцянку на вісім днів швидше, ніж обіцяв

У США зробили 200 млн щеплень від коронавірусу Covid-19 менш ніж за 100 днів президентства Джо Байдена, тим самим досягши цілей, поставлених Білим домом. Про це повідомив сам президент США Джо Байден під час брифінгу.

Спочатку Байден обіцяв за 100 днів провести у США 100 млн щеплень, але цей показник досягли вже на початку березня. Тому він збільшив кількість до 200 млн. Цього результату досягли на 92-й день його президентства.

Американський президент додав, що тепер вакцина від коронавірусу доступна усім охочим.

«Якщо вам 16 років або більше, ви маєте право на безкоштовне щеплення від Covid-19», млн повідомив він.

Байден повідомив, що станом на 18 квітня понад 50% дорослих американців отримали хоча б одну дозу вакцини від коронавірусу. Крім того, за його словами, до четверга, 22 квітня, кількість щеплених літніх американців у віці 65 років і старше перевищить 80%. Байден також зазначив скорочення смертності на 80% серед людей старше 65 років.

Зазначимо, що в США стартувала вакцинація 14 грудня 2020 року. Першу дозу вакцини від Pfizer і BioNTech ввели медсестрі з Нью-Йорка. США утримують першість за кількістю інфікованих та померлих за час пандемії.

У середині березня президент США Джо Байден пообіцяв, що кожен дорослий американець зможе вакцинуватися від коронавірусу до 1 травня 2021 року.

У середньому, за тиждень у США роблять понад 3 мільйони щеплень від коронавірусу. Вакцинують препаратами Pfizer, Moderna та вакциною Johnson&Johnson.

Додамо, що в Україні вчора 16169 людей було щеплено проти Covid-19. Такі дані наводить очільник МОЗ Максим Степанов. Загалом 508 046 людей щеплено від початку вакцинальної кампанії, з них отримали одну дозу – 508 044 особи, завершили вакцинацію (отримали дві дози) – п'ятеро осіб (із них дві особи отримали одну дозу за кордоном).

В Україні в середньому за тиждень від Covid-19 вакцинується 0,2% населення, що в десять разів менше, ніж в середньому у європейських країнах, де щотижня щеплюють близько 15 млн осіб, що становить 2% населення.

Зазначимо, що Кабінет міністрів планує до кінця року охопити вакцинацією від коронавірусної хвороби більшу частину дорослого населення України для формування колективного імунітету. Загалом у плані передбачено використання понад 21,913 млн доз вакцин - 8,94 млн доз вакцини Oxford/AstraZeneca, 10 млн доз американської Novavax, понад 1,91 млн доз китайської Sinovac Biotech і 1,07 млн доз Pfizer/BioNTech.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: