Вчені: Україна на межі стрімкої хвилі захворюваності на Covid-19

Вчені: Україна на межі стрімкої хвилі захворюваності на Covid-19
За прогнозами, у наступні 30 днів кількість нових щоденних випадків Covid-19 в країні може сягнути 15 тисяч
фото: city.kharkov.ua

Нова хвиля, викликана штамом «Дельта», може бути швидкою, але коротшою за попередні

Прогнозування динаміки розвитку четвертої хвилі Covid-19 в Україні на 200 днів вперед показало, що ця хвиля знаходиться на стадії зростання. Нова хвиля, викликана штамом «Дельта», може бути швидкою, але коротшою за попередні. Це випливає з даних дослідження КПІ та Інституту епідеміології та інфекційних хвороб.

За прогнозами, у наступні 30 днів кількість нових щоденних випадків Covid-19 в країні може сягнути 15 тисяч.

«Пік передбачається на рівні 15 000 – 18 000 випадків захворюваності на добу. Згасання четвертої хвилі очікується наприкінці листопада – на початку грудня 2021 року», – йдеться в прогнозі.

Як зазначається в повідомленні, вагомим фактором такого ускладнення епідемічної ситуації з Сovid-19 є значне ослаблення карантину в літній період, а в більшості навчальних закладів – з початку вересня.

Вчені виконали дослідження поширення четвертої хвилі Covid-19, викликаної штамом «Дельта», в Україні та країнах світу, що відчули на собі найбільший вплив пандемії . Було виявлено, що протягом останніх 20 років мав місце циклічний характер пандемій важкого гострого респіраторного синдрому, свинячого грипу, Ебола і Covid-19 з п'яти-шести літнім періодом.

Із застосуванням методів технічного аналізу великих даних виявлено також циклічний характер перебігу чотирьох хвиль пандемічного процесу Covid-19 на часовому відрізку: січень 2020 – вересень 2021 року.

«Отримані результати вказують на значно нижчий рівень кількості нових захворювань і смертності протягом поточної четвертої хвилі пандемічного процесу, в порівнянні з другою і третьою хвилями, в країнах, що характеризуються високим відсотком вакцинованого населення», – зазначають вчені.

До слова, Київ готується до найгіршого: розгорнуто понад 5 тис. «ковідних» ліжок. Також глава МОЗ пояснив, коли та за яких умов українцям очікувати закінчення карантину.

В Україні вчора медики зафіксували 7866 нових підтверджених випадків Covid-19.

Нагадаємо, відсьогодні Україна перебуває у «жовтій» зоні адаптивного карантину.

Тим часом Львівщина розгортає додаткові стаціонари для ковід-хворих.

До слова, у МОЗ повідомили, що майже усі госпіталізовані з коронавірусом в Україні – невакциновані.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: