МОЗ: майже усі госпіталізовані з коронавірусом в Україні – невакциновані

МОЗ: майже усі госпіталізовані з коронавірусом в Україні – невакциновані
Останні три місяці до лікарень здебільшого потрапляють тяжкі хворі, які не робили щеплень
фото з відкритих джерел

Кількість нових випадків коронавірусу за добу збільшилась удвічі за минулий тиждень

Головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив, що 98,1% госпіталізованих із коронавірусом в країні не отримали вакцини. Така тенденція спостерігається останні три місяці, повідомляє пресцентр МОЗ.

«За даними електронної системи охорони здоров’я впродовж останніх трьох місяців майже всі, хто потрапляє в лікарню через важкий перебіг або ускладнення від Covid-19 в Україні, – невакциновані», – розповів Кузін.

Він додав, що зараз іде стрімке погіршення епідситуації, кількість нових випадків коронавірусу за добу збільшилась удвічі за минулий тиждень – з 3,3 тисячі за понеділок (13 вересня) до понад 6 тисяч за п’ятницю (17 вересня).

У МОЗ підкреслюють, що в зоні найвищого ризику важкого перебігу та смерті від Covid-19 перебувають особи старші 60 років, із супутніми захворюваннями та ті, хто щоденно контактує з великою кількістю людей, наприклад медики, освітяни, соцпрацівники, працівники державних органів.

Також нагадаємо, що рівень сovid-госпіталізацій перевищено вже у 11 областях.

Від сьогодні, з 20 вересня, Україна перейшла у жовту зону адаптивного карантину. Нові карантинні норми набули чинності. Водночас вакциновані люди можуть обійти більшість обмежень у жовтій та навіть червоній зоні. Крім того, з'явилися два види ковід-сертифікатів: «зелені» та «жовті».

Тим часом за добу щеплення від коронавірусу отримали всього 36 тисяч українців.

За минулу добу в Україні виявлено понад дві тисячі нових хворих на коронавірус.

Минулого тижня Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я отримав обладнання для виявлення нових штамів зразків коронавірусу SARS-CoV-2, виявлених в українських пацієнтів.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: