Вчені знайшли простий спосіб лікування коронавірусу

Вчені знайшли простий спосіб лікування коронавірусу
S-білок, або білок «шип», містить ділянку впізнавання, який дозволяє вірусу прикріплятися до рецепторів на поверхні клітини господаря і проникати всередину

Блокування ділянок розщеплення може служити ефективним профілактичним засобом, що знижує здатність вірусу інфікувати людей

Вчені Північно-Західного Університету в США знайшли уразливість в коронавірусному S-білку, який відіграє ключову роль в зараженні SARS-CoV-2 здорових клітин. Відкриття вказує на відносно простий потенційний шлях лікування і профілактику.

Про це повідомляється в ACS Nano.

S-білок, або білок «шип», містить ділянку впізнавання, який дозволяє вірусу прикріплятися до рецепторів на поверхні клітини господаря і проникати всередину. Дослідники з'ясували, що поблизу, в десяти нанометрах, від фактичної ділянки зв'язування знаходиться багатоосновна ділянка розщеплення, що забезпечує міцний зв'язок між вірусним білком і рецепторами. Це дозволило синтезувати молекулу, яка прикріплюється до ділянки розщеплення і перешкоджає зв'язуванню вірусу і людської клітини.

За словами вчених, блокування ділянки розщеплення може служити ефективним профілактичним засобом, що знижує здатність вірусу інфікувати людей.

Функції ділянок розщеплення поки що залишаються невідомими, хоча попередні дослідження показали, що вони необхідні для вірулентності коронавірусу. Ця ділянка може розщеплюватися ферментом фурином, який у великій кількості зустрічається в легенях, що пояснює, чому SARS-CoV-2 становить небезпеку для нижніх дихальних шляхів людини.

Про створення вакцини від коронавірусу нещодавно заявили у Росії, де вже встигли випробувати її на добровольцях.

Пізніше стало відомо про побічні ефекти від російської вакцини від Covid-19.

Нині у світі тестують 26 вакцин-кандидатів, шість із них уже проходять дослідження на ефективність з залученням значної кількості учасників.

Як повідомлялося, США вже замовили 100 млн доз вакцини від коронавірусу майже на $2 млрд. 

Окрім того, Євросоюз виділив €100 мільйонів для розробки вакцини проти Covid-19.

Нагадаємо, у Всесвітній організації охорони здоров’я спрогнозували, що масова вакцинація від коронавірусу може початися в середині 2021 року.

У МОЗ раніше повідомили, що масове виробництво вакцини від коронавірусу почнеться не раніше весни 2021 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: