«Цього року Великдень буде не таким, як завжди»: Кличко привітав українців з Великоднем

«Цього року Великдень буде не таким, як завжди»: Кличко привітав українців з Великоднем
Віталій Кличко відсвяткує Великдень з найближчими людьми

Мер Києва закликав усіх цьогоріч відсвяткувати Великдень вдома, разом із найріднішими людьми

Мер Києва Віталій Кличко привітав мешканців столиці та всіх українців зі святом Воскресіння Христового.

Відеоролик з привітанням Кличко розмістив на своїй сторінці у Facebook.

У відео він згадав, яким був Великдень у попередні роки і закликав усіх цьогоріч відсвяткувати його вдома, разом із найріднішими людьми. 

«Друзі! Цього року Великдень буде не таким, як завжди. На жаль… Я згадую, як це було минулого року,  два, три роки тому… Так, ми були радісними. Готувалися святкувати. Ходили до церкви, приймали гостей, гуляли містом»,  - сказав Кличко.

Натомість цього року у мера Києва свято буде у вузькому родинному колі.

«Тільки з найближчими людьми. Бо так – безпечно і так сьогодні правильно. Проведіть світле свято Воскресіння Господнього з сім’єю вдома. Віра – вона завжди з нами. Де б ми не були. А благочестя – у вчинках, добрих справах і світлих думках. Я бажаю вам миру і душевного спокою! Ми все подолаємо! Бережіть себе і своїх рідних! Христос Воскрес! Добро завжди перемагає!», - додав Кличко.

До слова, Благодатний вогонь, який зійшов у Єрусалимі в храмі Гробу Господнього, буде привезено для Помісної церкви України. Вантаж має прибути вранці 19 квітня.

Зазначимо, біля Києво-Печерської Лаври надвечір 18 квітня утворилася черга з вірян, які прийшли, аби забрати Благодатний вогонь з Єрусалиму, який священники РПЦ в Україні літаком привезли до столиці.

Нагадаємо, митрополит Епіфаній провів Великоднє богослужіння в Михайлівському кафедральному соборі.

Раніше у МВС заявили, що поліція не допустить провокацій та масового скупчення людей біля храмів під час Великодніх служб.

Також повідомлялося, що МВС та релігійні конфесії визначили формат проведення свят: у храмах повинно бути не більше 10 осіб, однак онлайн трансляція доступна для всіх.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: