Зеленський доручив негайно розібратися, чому на Миколаївщині досі не виявили коронавірус

Зеленський доручив негайно розібратися, чому на Миколаївщині досі не виявили коронавірус
В Офісі президента відбулася традиційна нарада щодо боротьби з коронавірусом 

Зеленському повідомили, що на Миколаївщині проводиться дуже мала кількість тестувань на коронавірус

Президент Володимир Зеленський 10 квітня доручив негайно розібратися, чому на Миколаївщині досі не виявили жодного випадку коронавірусу. Напередодні в область з інспекцією їздив головний санлікар Віктор Ляшко і порушень не знайшов.

Доручення Зеленський дав на нараді щодо питань боротьби з коронавірусом, пише Офіс президента.

На ній Зеленському повідомили, що на Миколаївщині проводиться дуже мала кількість тестувань, а також є питання до якості засобів, за допомогою яких роблять аналізи.

«Ціла область у нас залишається під питанням. Ми не знаємо, скільки людей там можуть бути хворими на Covid-19, а відтак не можемо оцінити ризиків поширення хвороби. Негайно, просто негайно, без затримок необхідно розібратися з цим», — сказав Зеленський.

Вранці 9 квітня Ляшко прибув у Миколаїв, щоб розібратися, чому в Миколаївській області досі не зафіксовано жодного випадку коронавірусу.

Згодом він повідомив, що не знайшов порушень у проведенні тестів на коронавірус на Миколаївщині під час інспекції.

«Напередодні мого візиту до Миколаєва ми провели своєрідну спецоперацію. Відібрали зразки хворої на пневмонію людини і відправили їх на дослідження за межі області. Висновки співпали з тими, які зробили місцеві фахівці – тести негативні», — сказав Ляшко.

Тим не менш, сьогодні 10 квітня головлікар Миколаївської інфекційної лікарні Світлана Федорова розповіла, що наразі в лікарні хворих з пневмонією виявилося у 18 разів більше, ніж минулого року.

До слова, раніше головна лікарка Миколаївської інфекційної лікарні поскаржилася на нестачу грошей на зарплати медикам

Як відомо, Миколаївська область на сьогодні залишається єдиною в Україні, де офіційно не зареєстровано жодного випадку коронавірусного захворювання.

У Міністерстві охорони здоров'я України заявили, що перевірять Миколаївську область через відсутність заражених Covid-19.

Мер Миколаєва Олександр Сенкевич заявив, що очікує перевірку з Міністверства охорони здоров’я, яка запланована у зв’язку з тим, що в області офіційно не зареєстровано жодного випадку коронавірусу.

 Читайте також: 


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: