Зеленський не давав особистої згоди на публікацію стенограми розмови з Трампом

Зеленський не давав особистої згоди на публікацію стенограми розмови з Трампом
Дональду Трампу загрожує імпічмент через розмову із Володимиром Зеленським

Зеленський заявив, що телефонні розмови між лідерами країн не мають публікуватись

Президент України Володимир Зеленський вважає, що телефонні розмови між лідерами країн не мають публікуватись.

Про це глава держави заявив під час пресконференції після зустрічі з президентом США Дональдом Трампом у Нью-Йорку.

«Іноді такі речі, такі дзвінки між президентами незалежних країн вони не повинні публікуватись. Тому що, ви ж знаєте, є геополітика, є якісь плани і таке інше, але я не боюсь цього», — заявив Зеленський.

Він запевнив, що не розмовляв перед цим з президентом Трампом.

«Це була моя перша зустріч. Вчора ми просто потиснули руки. І все. Він привітав мене і сказав, що він такого не бачив, щоб стільки людей голосували за одну людину. І все. Тому що там просто такий був спільний, скажімо так, «dinner». Забуваю слова, вибачте», - відповів він.

«Тобто дозволу на публікацію стенограми Україна не давала?» – знову запитали представники ЗМІ.

«Я не проти. Дивіться, якщо потрібен дозвіл юридичний… Я просто не знаю формат, чесно вам скажу. Якщо повинен був бути письмовий дозвіл, то це одне питання. Я вам сказав своє відчуття. Ми ж з вами прочитали, що вони хочуть опублікувати. Я просто думав, що вони опублікують свою частину. Тобто таке…», — додав глава української держави.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заявив, що отримав формальну згоду української сторони на оприлюднення повної стенограми розмови з Володимиром Зеленським - аби довести, що не тиснув на свого українського колегу.

Як відомо, що один з основних претендентів на висування у президенти США 2020 року від Демократів Джозеф Байден відреагував на скандал щодо нібито тиску президента США Дональда Трампа на президента України з вимогою розслідувати дії його сина та вимагає оприлюднити розшифровку розмови

Як повідомляли ЗМІ, президент США, його адвокат Руді Джуліані і, можливо, низка інших осіб намагалися змусити український уряд підтримати кампанію з переобрання Трампа.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський перебуває у США з робочим візитом для участі в 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Як відомо, 24 вересня відбулося відкриття 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що Україна очікує, що президенти Володимир Зеленський і Дональд Трамп під час зустрічі у Нью-Йорку встановлять особистий контакт, обговорять очікування щодо двосторонніх відносин та їхні практичні аспекти.

 Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: