Жителі Ічні повертаються до своїх осель

Жителі Ічні повертаються до своїх осель
Евакуація з Ічні

Усі евакуйовані жителі подякували, зокрема волонтерам і рятувальникам, за допомогу і підтримку

Жителі Ічні та прилеглих до складів з вибухонебезпечними боєприпасами селищ розповіли про ситуацію в їхніх домівках

Про це у середу, 10 жовтня, з Чернігівщини повідомляє Еспресо.TV.

«Багато хто нарікає на те, що знищене майно - у декого це просто сарай, а у когось немає цілої хати. У самій Ічні ситуація набагато краща - досить невеликі пошкодження у місті. Люди, які повернулися, знають, що тут більш-менш безпечно. Проте у сусідньому населеному пункті під назвою Августівка вдалося поспілкуватися з людьми, оселі яких були повністю знищені», - зазначив кореспондент.

Також, за його словами, у тій місцевості велика кількість снарядів лежить на полях та дорогах і наразі сапери розміновують або контрольовано підривають ті снаряди.

«Треба їхати, їхати додому. У нас, ми в центрі Ічні живемо, дорога чиста - ні снарядів, нічого», - повідомила місцева жителька.

Крім того, як зазначив кореспондент, усі евакуйовані жителі подякували, зокрема волонтерам і рятувальникам, за допомогу і підтримку. Натомість зазначили, що мають повертатися до своїх домівок, берегти майно.

Як відомо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, сталися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Закрито повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

На Чернігівщині було евакуйовано 12,3 тис. осіб.

СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії. Президент Петро Порошенко у зв’язку з ситуацією на 6-му арсеналі на Чернігівщині закликав Міністерства оборони та закордонних справ звернутися до Північно-Атлантичного Альянсу за допомогою для «реформування системи безпечного збереження боєприпасів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: