На трьох одеських спусках до моря відремонтують системи освітлення

На трьох одеських спусках до моря відремонтують системи освітлення

Благоустрій міста триває

Анонсований ще в квітні ремонт систем освітлення на спусках до моря нарешті стартує. КП «Одесміськсвітло» підписало 3 перших договору на майже 807 тисяч гривень з компанією ТОВ «ЛК Енерголюкс». Відзначимо, в минулому році податківці підозрювали цю компанію в несплаті податків при співпраці з «горсветовцамі», але в підсумку відмовилися від своїх претензій.

Про те, що після ремонту систем освітлення на Трасі здоров'я потрібно розібратися зі світлом і на спусках до моря, в мерії говорили ще в кінці квітня. Тоді на засіданні депутатської комісії муніципалітету з питань житлово-комунального господарства вирішили, що капітальний ремонт освітлення проведуть на 6 спусках: від парку Шевченка до «Ланжерону», до «Дельфіну» від провулків Каркашадзе (Кирпичного) і Шампанського, а також на 12-й, 13- й і 14-й станціях Великого Фонтану. На все про все комунальники просили виділити близько 1,7 мільйона гривень. Причому роботи, при наявності фінансування, «погрожували» закінчити до 1 травня.

Питання з виділенням грошей, однак, потрапив на бюджетну комісію міськради тільки в останній день травня. А вже 3 липня департамент міського господарства Одеської міськради опублікував на платформі публічних закупівель «ProZorro» три перших договору. З них випливає, що ремонт систем освітлення спочатку виконають на спусках до «Ланжерону» і «Дельфіну». Крайній термін закінчення робіт - 31 липня.

Відзначимо, компанія, яка за дорученням «Одесміськсвітло» займеться роботами, в минуло році потрапила в поле зору слідчих державної фіскальної служби. Причому саме в конвеєрног співпраці з одеськими комунальниками. З матеріалів кримінального провадження відомо, що податківці запідозрили керівництво ТОВ «ЛК Енерголюкс» в ухиленні від сплати податків - або повторно, або в особливо великих розмірах.

Згідно з даними з Єдиного реєстру судових рішень, в період з 2014 по 2016 рік, виконуючи договірні зобов'язання перед муніципальним «Одесміськсвітло», компанія нібито відбила в бухгалтерській документації ряд фіктивних операцій. Таким чином, порахували податківці, «ЛК Енерголюкс" не доплатив до бюджету майже 3,5 мільйона гривень податку на прибуток. Під новий 2018 рік, однак, у державній фіскальної службі кримінальне провадження вирішили закрити - через відсутність складу кримінального правопорушення.

Компанією «ЛК Енерголюкс» володіють Олександр Коломийченко та Денис Крук. Вони, судячи з даних «ProZorro», є давніми партнерами одеських комунальників. У відкритих торгах участі не брали через допорогових сум договорів - менше 1,5 мільйона гривень для послуг.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: