Найстаршому коту пляжу Ланжерон відкрили пам'ятник

Найстаршому коту пляжу Ланжерон відкрили пам'ятник
Пам'ятник одеському коту

В Одесі відкрили пам'ятник улюбленцю одеського дельфінарію

Нову скульптуру одеському коту відкрили на пляжі Ланжерон. Арт-об'єкт встановлений на ганку центру дельфінотерапії «Немо».

На цей раз одеська художниця Тетяна Штикало увічнила в поліефірній смолі Чилика - найстарішого кота пляжу Ланжерон і улюбленця співробітників дельфінарію.

Чотирилапий живе в дельфінарії з часів його заснування, тобто вже більше 13 років. Як розповів засновник «Немо» Сергій Келюшок, Чилік став справжнім талісманом оздоровчого комплексу.

«Він потрапив сюди взимку 2004 року, коли дельфінарій тільки будувався, - розповідає Сергій. - Маленьким кошеням він прибився на будівництво і відразу став загальним улюбленцем. Зараз у нас працює 600 чоловік і всі в ньому душі не сподіваються, підгодовують і балують».

За словами Сергія, Чилік вважає себе справжнім господарем не тільки дельфінарію, але і всього Ланжерону - запросто спілкується з рибалками на набережній і гостями комплексу «Немо». А найбільше кіт любить дітей, які приїжджають лікувати недуги в центр дельфінотерапії.

«Коли приїжджають ці особливі дітки, кіт до них лащиться, муркоче, просить їжу», - розповів Келюшок.

Скульптор зобразила Чиліка в позі мрійника з думками про смачну рибку-ставридку.

«На жаль, дає знати про себе вік кота - зараз Чиліка посадили на сувору дієту, - розповідає Тетяна. - Тепер він мріє про свіжу рибку, до якої звик. Цей стан я і спробувала передати».

Відзначимо, це вже шоста робота Тетяни в рамках проекту «Одеські коти» і перша, яка вимагала сеансу портрета.

«Я вперше в житті виїхала на сеанс портрета до кота, - зізнається художниця. - Коли композиція була готова, ми з ним усамітнилися в одному з приміщень дельфінарію, щоб я могла передати його риси».

Після відкриття, Чилік, як і попередні п'ять скульптур Тетяни, отримав в подарунок теплу шапочку і шарфик.

Чорно-білий кіт - не єдина тварина, яка отримала притулок в дельфінарії «Немо». Щороку ветеринарна служба комплексу надає допомогу десяткам тварин, що потрапили у важку ситуацію - викиди на берег дельфінів і іншим мешканцям водного світу.

А не так давно співробітники «Немо» врятували гігантського акулячого сома, який вирвався з акваріума.

«Всі наші співробітники люблять тварин, - розповідає Сергій Келюшок. - Практично у всіх з нас є домашні улюбленці. Багато брали вихованців з притулків. Тут люди вчаться любити і знайомляться з тваринами, яких вони не можуть побачити в міському середовищі ».

Нагадаємо, раніше «Главком» повідомляв, що для одеських котів зв'язали теплі шапки і шарфиВ'язані шапки, шарфи, капори і шкарпетки отримали кіт Жванецького Моріс, любителька планшетів Пушинка, Базаріна з Нового ринку і Рижик з Осипова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: