Одеських випускників з малозабезпечених сімей забезпечать гаджетами для онлайн-навчання

Одеських випускників з малозабезпечених сімей забезпечать гаджетами для онлайн-навчання

Одеські випускники з сімей пільгових категорій будуть забезпечені планшетами для дистанційного навчання в умовах карантину та підготовки

Мер Одеси провів нараду з питань забезпечення доступності дистанційного навчання для школярів 11-х класів з сімей соціально незахищених категорій.

«На жаль, не всі сім'ї мають можливість купити дитині сучасний гаджет для дистанційного навчання. Серед них, є діти, яким цього року треба буде складати зовнішнє незалежне тестування - ЗНО - для вступу до закладів вищої освіти. Ми повинні дати можливість таким школярам вчитися онлайн і підготуватися до майбутніх важливих подій у їхньому житті», - зазначив Труханов.

Як зазначила директорка департаменту освіти та науки Одеської міськради Олена Буйневич, у всіх муніципальних школах було проведено опитування серед учнів випускних класів з сімей пільгових категорій.

Виявлено потребу в придбанні 20-ти планшетів. Доручено забезпечити закупівлю необхідної кількості техніки і передати її випускникам.

***

Для забезпечення дистанційного навчання школярів з перших днів карантину були розроблені відповідні рекомендації і організована робота розділу дистанційного навчання на сайті департаменту освіти та науки Одеської міської ради.

Всі відеоуроки, записані одеськими педагогами і розміщені на сайті, доступні і сьогодні користуються попитом не тільки в одеситів, але й жителів інших міст України та різних країн. Щодня відзначається більше 200 000 відвідувань даного розділу сайту.

Крім того, на каналі Медіа-інформ уже три тижні виходить в ефір передача «Одеса проводить урок». Одеські педагоги проводять уроки безпосередньо в студії телеканалу. Матеріал згодом доступний і в соціальних мережах.

Кожному педагогу надано право самостійно визначати методику і ресурси для організації навчання своїх учнів. Більше 80% одеських вчителів використовують різні платформи, які дозволяють проводити навчання онлайн, налагоджено зворотній зв'язок з учнями.

Також з 6 квітня стартував проєкт «Всеукраїнська школа онлайн». З понеділка по п'ятницю, починаючи з 10:00, на різних каналах централізовано транслюються уроки для учнів 5-11-х класів.

Крім того, організовано навчання для дошкільнят, представлені відеоуроки для дітей з особливими освітніми потребами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: